18.09.2008

18.09. Прор. Захарії, батька св. Йоана Христителя,

Мр. 5, 1 – 20

І на другий бік моря вони прибули, до землі Гадаринської. І як вийшов Він із човна, то зараз Його перестрів чоловік із могильних печер, що мав духа нечистого. Він мешкання мав у гробах, і ніхто й ланцюгами зв'язати не міг його, бо часто кайданами та ланцюгами в'язали його, але він розривав ланцюги та кайдани торощив, і ніхто не міг угамувати його. І він повсякчас перебував день і ніч у гробах та в горах, і кричав, і бився об каміння... А коли він Ісуса побачив здалека, то прибіг, і вклонився Йому, і закричав гучним голосом, кажучи: Що до мене Тобі, Ісусе, Сину Бога Всевишнього? Богом Тебе заклинаю, не муч Ти мене! Бо сказав Він йому: Вийди, душе нечистий, із людини! І запитав Він його: Як тобі на ім'я? А той відповів: Легіон мені ймення багато бо нас. І він Його дуже просив, щоб їх не висилав із тієї землі. Пасся ж там на горі гурт великий свиней. І просилися демони, кажучи: Пошли нас у свиней, щоб у них ми ввійшли. І дозволив Він їм. І повиходили духи нечисті, і в свиней увійшли. І гурт кинувся з кручі до моря, а було зо дві тисячі їх і вони потопилися в морі... А їхні пастухи повтікали та в місті й по селах звістили. І повиходили люди побачити, що сталось. І прийшли до Ісуса й побачили, що той біснуватий, що мав легіона, убраний сидів, і при умі, і полякались вони... Самовидці ж їм розповіли, що сталося з тим біснуватим, також про свиней. І вони стали благати Його, щоб пішов Собі з їхнього краю. А як Він сів до човна, то біснуватий став просити Його, щоб залишитися з Ним. Ісус же йому не дозволив, а промовив до нього: Іди до дому свого, до своїх, і їм розповіж, які речі великі Господь учинив тобі, і як змилувався над тобою! І пішов він та в Десятимісті зачав проповідувати, які речі великі Ісус учинив йому. І всі дивувались!

Марко показує на те, що потонуло більше ніж 2000 свиней, щоб визволилась одна людина з владиі диявола!!! Подумаймо над тим, яка висока плата була потрібна, щоб спаслася одна душа людини!!! Яка велика ціна є потрібна на спасіння теперішніх поган???

Ісус також сьогодні переходить серед нас. Він бажає нас спасти! Хоче, щоб наше серце було вільне для Бога. Він показує нам на першість духовних речей перед матеріальними, на минучість того, за чим так щоденно біжимо. Мусимо вибрати собі та поступово зректися всього, що перешкоджає тривалому з’єднанню з Ним! Усвідоммо, що всі земні речі є лише предметами, котрі мають скеровувати нас до Бога!!! Вони не є кінцевою метою нашого життя!!! Метою має бути Небо!

Що є для мене найважливішим у житті? Вмію за ради Бога зректися речей, осіб, котрі не є важливими для отримання вічного життя?.

Немає коментарів: