13.11.2008

13. 11. Апп. Стахія, Амплія й інших
Лк. 9,49-56
У відповідь Іван сказав: Наставнику, бачили ми одного, що твоїм ім'ям виганяв бісів, а ми забороняли йому, бо він не ходить з нами. 50 Сказав Ісус до нього: Не забороняйте, бо хто не проти вас, той за вас. 51 І сталося, що коли наближалися дні його відходу, він твердо постановив іти до Єрусалима. 53 Послав послів перед собою. І, вийшовши, прибули вони до самарянського села, щоб приготувати йому ночівлю. 53 А ті не прийняли його, оскільки він ішов до Єрусалима. 54 Побачивши, учні Яків та Іван сказали: Господи, хочеш, ми скажемо, щоб вогонь зійшов з неба і знищив їх [так, як зробив Ілля]? 55 Повернувшись до них, заборонив їм [і сказав: Не знаєте, якого ви духа; бо Людський Син прийшов не губити людські душі, а рятувати їх]. 56 І пішов до іншого села.

... І, вийшовши, прибули вони до самарянського села, щоб приготувати йому ночівлю. А ті не прийняли його...
Ісус нам у цій хвилині пропонує «лекцію» доброчинної любові до всіх людей. Самаряни не поводились з Ним з пошаною, але Він не сказав жодного слова. Спокійно пішов зі своїми учнями до іншого села…
...Побачивши, учні Яків та Іван сказали: Господи, хочеш, ми скажемо, щоб вогонь зійшов з неба і знищив їх... Чи не зреагували би ми подібно до Якова та Івана? Якщо так, то і нам Ісус дає лекцію, так як цим двом учням по дорозі до Єрусалиму…
...Повернувшись до них, заборонив Їм... Ісус користається цією нагодою для того, щоб показати учням, та в цій хвилині і нам, якими маємо бути терпеливими та повними любові до всіх! І до тих, котрі нам роблять зле!
Так як апостоли мали свої особисті хиби, з якими витривало боролися, так і ми, коли воюємо з багатьма недоліками та хибами, пам’ятаймо, що покора перед Богом та витривалість нам найкраще допоможуть на дорозі до святості!
Наповнюймось стремлінням до святості і щастям від того, що Бог нам дає завжди все потрібне для досягнення найважливішої мети у нашому житті.

Немає коментарів: