5.12.2008

05 грудня, п’ятниця – Лк 13,31-35
Ап. Филимона і тих, що з ним

В той час приступили до Ісуса деякі фарисеї і сказали йому: Вийди і йди звідси, бо Ірод хоче тебе вбити. Він сказав їм: Ідіть і скажіть тому лисові: Ось виганяю бісів і зціляю сьогодні і завтра, третього ж дня скінчуся. Однак, сьогодні, завтра і ще наступного дня я мушу простувати далі, бо не годиться, щоб пророк загинув поза Єрусалимом. Єрусалиме, Єрусалиме, що вбиваєш пророків і каменуєш посланих до тебе! Скільки разів я хотів зібрати твоїх дітей, мов квочка своїх курчат під крила, та ви не хотіли! Ось лишається вам ваш дім пустий. Кажу вам: Не побачите мене, аж поки не настане день, коли скажете: Благословен, хто йде в ім’я Господнє!


Через хрещення ми стали дітьми Божими. Ми прийняли світло Христове та завдання робити те, що від нас хоче Бог. Всі християни йдуть до мети – отримання вічного життя. Кожен має іншу дорогу. Дехто є священиком, інший монахом, дехто живе в подружжі, інший залишається самотнім.
Не важливо, хто якою дорогою йде, але важливо є те, щоб ми у нашому житті дали місце Ісусові, щоб ми жили за Його прикладом та Його Євангелієм.
Не виганяймо Його зі свого життя так, як це робили фарисеї та Ірод. Якщо живемо сьогодні, завтра та післязавтра, так як Бог хоче – то ніхто не буде мати владу над нами.

Буду усвідомлювати, що крокую з Ісусом.

Немає коментарів: