25.01.2009

25.01.2009 По Богоявл. Татіяни мчц.
Мт. 4, 1-11
1. Тоді Дух повів Ісуса в пустиню, щоб диявол спокушав його. 2. Він постив сорок день і сорок ночей і нарешті зголоднів. 3. Тоді підійшов до нього спокусник і сказав: «Коли ти Син Божий, звели, щоб це каміння та й стало хлібом». 4. А той відповів: «Написано:
Чоловік житиме не самим хлібом, а кожним словом, що виходить з уст Божих».
5. Тоді диявол бере його у святе місто, ставить на наріжник храму 6. і каже: «Коли ти Син Божий, кинься додолу, написано бо:
Він ангелам своїм велітиме про тебе, і вони візьмуть тебе на руки, щоб ти своєю ногою часом не спотикнувсь об камінь».
7. А Ісус сказав до нього: «Написано також: Не будеш спокушати Господа, Бога твого».
8. Знову бере його диявол на височенну гору й показує йому всі царства світу і їхню славу, 9. кажучи: «Оце все дам тобі, як упадеш ниць і мені поклонишся». 10. Тоді Ісус сказав до нього: «Геть, сатано! Написано бо: Господу, Богу твоєму, поклонишся і йому єдиному будеш служити». 11. Лишив тоді його диявол. І ось ангели приступили й почали йому слугувати.


Тоді Дух повів Ісуса в пустиню, щоб диявол спокушав його
… Євангеліє нам показує Ісуса, котрого диявол спокушає. Ісус перемагає спокусу, бо є постійно з’єднаний з Отцем! В такому з’єднані можемо і ми знайти свій порятунок перед дияволом та його спокусами…
«Коли ти Син Божий, звели, щоб це каміння та й стало хлібом»… Якщо диявол мав відвагу спокушати самого Божого Сина, то ми не можемо сподіватися, що нас обійде… Іди посидіти з друзями, так тепер живуть! Подивись неморальний фільм, маєш свободу, все є дозволеним! Чистота не є модною, живи собі з ким хочеш. Зловживай добротою інших, ти є хтось! … Таких речей є набагато більше… Диявол з нас, людей, сміється, а ми хочемо виправдати свої хибні кроки найчастіше тим, що кажемо: «тепер так живуть.»
Але до неба веде лише одна дорога… Або будемо нею крокувати, або… Бог є готовий дати нам свою помічну руку, тому простягнімо Йому нашу вже тепер…

Немає коментарів: