15.03.2009

15 березня, неділя – Мр 2,1-12
2-га неділя посту, гл.6
Свщмч. Теодота

Коли ж по кількох днях Ісус повернувся до Капернауму, чутка пішла, що він у домі. І там зібралося стільки народу, що не було більш місця, навіть перед дверима; а він промовляв до них словом. І от прийшли до нього, несучи рослабленого; несли його четверо. А що із-за народу не могли донести до нього, розкрили стелю над місцем, де він був, й отвором спустили ліжко, на якому лежав розслаблений. Ісус, уздрівши їхню віру, до розслабленого й каже: «Сину, відпускаються тобі твої гріхи». А були й деякі книжники, що сиділи там та міркували собі: «І як може цей так говорити? Він богохульствує! Хто може прощати гріхи, крім одного лише Бога?» Ісус же вмить збагнувши духом, що вони таке собі думають, до них і каже: «Чого таке ось намислюєте у ваших серцях? Що легше – сказати розслабленому: Відпускаються тобі гріхи, а чи сказати: Встань, візьми твоє ліжко й ходи? Та щоб ви знали, що Син Чоловічий має владу на землі гріхи відпускати, – мовить до розслабленого: Кажу тобі: Встань, візьми твоє ліжко і йди до свого дому». Устав той – і зараз же, взявши ліжко, вийшов на очу всіх; тож чудувалися всі, хвалили Бога й мовляли: «Ніколи ми такого не бачили!
»


Якщо на хвилину задумаємося над словами Євангелія, то нашого подиву точно заслужать чотири чоловіки, які принесли розслабленого до Ісуса. Уявімо, як його несли, коли побачили натовп, як не сказали самі собі, що туди не дістанемось, може іншим разом, тепер це неможливо. Вони шукали спосіб, як це зробити, а не причину, чому не зробити це. Що відбулося далі, можемо прочитати. Ісус оздоровляє найперше душу розслабленого чоловіка, відпускає йому гріхи, потім допомагає хворому тілу.
Переживаємо час посту. Подумаймо, як його сьогодні пережити і молімося до Святого Духа, щоб нам допоміг пізнати правдиве коріння нашого «розслаблення» душі, щоб ми, з Його поміччю, змогли прийти до Ісуса з щирим жалем… Та не будьмо неуважними і до тих наших друзів і знайомих, які прив’язані до ліжка гріха та принесімо їх в молитві до Ісуса, щоб і вони отримали оздоровлення душі!

Господи, помилуй мене і тих, які Тебе потребують.

Немає коментарів: