10.09.2009

10 вересня, середа Мр 5,1-20
Преп. Мойсея Мурина; свят Августина, єп. Іппонського

Перевезлись вони на той бік моря, в країну Геразинську.
І коли з човна він вийшов, відразу перестрів його чоловік з гробу, що мав у собі нечистого духа.
Він перебував у гробах, і ніхто навіть ланцюгом не міг його зв'язати;
раз-у-раз його зв'язували кайданами та ланцюгами, але він розривав ланцюги і трощив кайдани, й ніхто не міг його уговтати.
Днями і ночами, завжди перебував він по гробах та горах, кричав і товк себе камінням.
Побачивши здалека Ісуса, він прибіг, уклонився йому
і закричав великим голосом: "Що мені, та й тобі, Ісусе, Сину Всевишнього Бога? Заклинаю тебе Богом: Не муч мене!"
Бо він сказав до нього: "Вийди, нечистий душе, з цього чоловіка!"
Ще й спитав його: "Як тебе звати?" Той же відрік: "Легіон - мені ім'я, багато бо нас!"
І благав його вельми, щоб не виганяв їх з краю.
А було там на узгір'ї велике стадо свиней, що паслося собі.
Тож удалися до нього з проханням: "Пошли нас у тих безрогих, щоб ми ввійшли в них."
І дозволив він їм. І вийшовши, нечисті духи ввійшли у свиней, тож кинулось стадо - близько дві тисячі! - з кручі у море та й потопилось у морі.
А пастухи їхні повтікали й порозповідали про те в місті та по селах, - то й повиходили побачити, що сталось.
Приходять вони до Ісуса та й бачать біснуватого; сидить одягнений, при здоровому глузді, - той, що мав у собі легіон, - і полякались.
16. І розповіли їм очевидці, як воно сподіялося з біснуватим, а й про безрогих.
Тож просили його, щоб вийшов з їхніх околиць.
І коли сідав у човен, заходився його просити колишній біснуватий про змогу бути при ньому.
Ісус же йому не дозволив, а сказав до нього: "Іди до свого дому, до своїх, і повідай їм, що Господь зробив для тебе і як змилосердивсь над тобою."
Пішов він і взяв проповідувати у Десятимісті те, що зробив йому Ісус, - отож чудувалися всі
.



У щоденному житті часто доходить до конфлікту між добром і злом. Сцена з Євангеліє щоденно повторюється. Хочемо одягатися дуже модно і цікавимося тільки найновішою модою. Те ,що наш одяг є занадто відкритим нас зовсім не засмучує. Більшість так одягається. Не можу бути винятком. Але треба усвідомити до чого ті кроки ведуть?!! Якщо прочитаємо добре Євангеліє, побачимо, що нечисті духи пішли до свиней…
Багатьом в сучасності подобаються думки світу і вони не хочуть у них нічого змінювати. Але хто хоче приятелювати з Богом, мусить щоденно боротися за свою чистоту та моральність. Мусить молитися та просити Ісуса. Коли ми з’єднані з Ісусом, диявол не має шансів, навіть якщо прийшов б цілий легіон злих духів. Спасемося тільки з Ісусом!

Почну з молитви. Але, також, подумаю і над своєю одежею. Чи я когось не згіршую?

Господи, спаси мене! Допоможи мені жити чисто та морально!

Немає коментарів: