24.09.2009.

24 вересня, четвер – Мр 7,24-30
Преп. Теодори Олександрійської

І вирушивши звідти, пішов у сторони Тиру та Сидону. Увійшовши ж в один дім, не хотів, щоб довідався хтонебудь про те, але не міг скритися. Бо відразу одна жінка, дочка якої мала злого духа, дізнавшись про нього, прийшла й до ніг йому впала. Була ж та жінка грекиня, родом сирофінікійка. Благала вона його, щоб вигнав біса з її дочки. Він відповів їй: "Дай спершу, щоб діти наїлись; не личить бо взяти хліб у дітей та й кинути щенятам. Вона ж озвалась та й каже йому: "Так, Господи, але й щенята їдять під столом крихти по дітях." І сказав їй: "За це слово йди: біс вийшов з твоєї дочки."
Повернулася вона до свого дому і знайшла дитину, що лежала на ліжку, - біс вийшов
.

Знову ми прочитали цікавий діалог. І хоча він є досить довгий, але, вартий щоб уважно його цілий прочитати. Багатьом з нас може здаватися відношення Ісуса до жінки досить різким. Її слова Його ніяк не переконали, але «перемогла» Його її сильна віра! Мама знала про що просить, бо її дочка була одержима нечистим духом, дияволом нечистоти.
Якщо подумаємо, скільки з нас є також зараженні тим недугом. Ми дослівно обгорнені фільмами, журналами, рекламою, котрі є часто неморальними… Хто з нас може сказати, що не був цим випробуваний? Виключити телебачення, не читати журнали, які пропонують недобрі малюнки, не шукати сторінки на Інтернеті які пропонують секс, порнографію. Але Ісус міцніший, ніж будь-які пропозиції диявола! Попросімо Його і сьогодні, бо Він нам може допомогти в бою за чистоту нашого серця!

Подумаю, як я воюю проти диявола нечистоти?

Господи Ісусе, поможи мені вірити Тобі так, як Тобі вірила жінка з Євангеліє.

Немає коментарів: