04.10.2009


04 жовтня, неділя – Мт 15,21-28
Віддання воздвиження; Ап. Кондрата

Ісус вийшов звідти й пішов в околиці тирську та сидонську. Коли це жінка ханаанянка вийшла з цих околиць і почала кричати: “Змилуйся надо мною, Господи, Сину Давида! Біс мучить мою дочку страшенно.” Він же не озвався до неї і словом. Тут приступили його учні й почали його просити: “Відпусти її, бо вона кричить за нами.” А він у відповідь промовив: “Я посланий лише до загиблих овець дому Ізраїля.” Та ж підійшла і, вклонившись йому в ноги, каже: “Господи, допоможи мені!” Він відповів їй: “Не личить брати хліб у дітей і кидати щенятам.” А вона каже: “Так, Господи! Але й щенята їдять кришки, що падають зо столу в панів їхніх.” Тоді відповів їй Ісус: “О жінко, велика твоя віра! Хай тобі буде, як бажаєш.” І видужала її дочка від тієї години
.


Коли це жінка ханаанянка вийшла з цих околиць… В тих часах, було не можливим звернутись до чоловіка на вулиці. Ця жінка дуже ризикувала. Але її бажання отримати те, про що просила було настільки великим, що ніщо не в силі було її зупинити. Не зупинило її і те, що Ісус не звертав на неї спочатку уваги. Була витривала.
“Змилуйся надо мною, Господи, Сину Давида! Біс мучить мою дочку страшенно”… Жінка з Євангеліє це зразок витривалості для всіх нас, тих, котрі коли просимо хочемо отримати все відразу! Деколи перестаємо молитися, бо нам здається, що Бог мовчить. Але Він чекає, коли наша віра стане сильнішою і ми зможемо Йому довіряти без жодних умов.
Чи і нам деколи здається, що Бог не звертає на нас увагу? Навіть ми думаємо, що ми Йому байдужі? Будьмо як ця жінка - просімо витривало знову і знову . Можемо бути впевненими, що Бог нікого не відкидає, хто Його прийме до свого життя, до свого серця! Тому прийдімо до Бога зі своїми бажаннями, проблемами, Він нас ніколи не відкине, дасть нам не лише крихти, але й повноту своєї любові!

Немає коментарів: