04.01.2010

04 січня, понеділок – Мр 9,42-10,1
Вмуч. Анастасії

. Хто ж спокусить одне з оцих малих, що вірують, - краще було б такому, якщо б йому повішено на шию жорновий камінь та вкинено в море. І коли твоя рука спокушає тебе, відітни її. Краще тобі ввійти в життя калікою, ніж з двома руками піти у пекло, у вогонь незгасний, де черв'як їхній не вмирає й вогонь не вгасає. І коли нога твоя спокушає тебе, відітни її: краще тобі ввійти в життя кривим, ніж з двома ногами бути кинутим у пекло, де черв'як їхній не вмирає й вогонь не вгасає. І коли око твоє спокушає тебе, вирви його: краще тобі ввійти у Царство Боже однооким, ніж з двома очима бути кинутим у пекло, де черв'як їхній не вмирає і вогонь не вгасає. Бо кожен вогнем посолиться, жертва ж кожна - сіллю посолиться. Сіль - добра; та коли сіль не солона стане, чим її приправите? Майте у собі сіль і живіть у мирі між собою!". Вийшовши звідти, Ісус приходить у Юдейську землю та по той бік Йордану. І знову сходяться до нього люди, і він, своїм звичаєм, знову навчає їх.


Христові застережливі слова нас не мають лякати або непокоїти. Вони нас оберігають, щоб наше християнство не було лише якоюсь родинною традицією чи модою, або почуттям, але вираженням нашого внутрішнього переконання.
Христова наука має бути для нас програмою нашого щоденного життя. Наповнені Його словом та прикладом, будемо щоденно по частинках визволятися від грішних спокус – злих друзів, зустрічей для випивки, неморальних журналів, розмов, програм, сторінок в Інтернеті….
Христос нам приніс мир і справжню радість, не обмінюймо їх на обгортки, які нам пропонує ліберальний світ, вони блистять лише на землі!!!

Буду сьогодні контролювати мій зір.

Господи, хочу жити з Тобою в небі. Допоможи мені своєю благодаттю не жити в гріху.

Немає коментарів: