20.02.2010

20 лютого, субота – Мр. 2,23-3,5
Влкмч. Теодора Тирона; Свят. Партенія, єп. Лампсакійського

Однієї суботи проходив Ісус ланами, а його учні на ходу зривали колосся. А фарисеї ж: йому й кажуть: "Дивись! Чого ті роблять у суботу таке, що не дозволено?" А він їм: "Невже ви не читали, що Давид зробив, бувши в потребі, - зголоднів бо він сам і ті, що з ним були? Як він за первосвященика Авіятара увійшов у храм Божий і з'їв жертовні хліби, яких не дозволено їсти нікому, крім священиків, а й дав також тим, що з ним були?" І каже до них: "Суботу установлено для людини, а не людину для суботи, тож Син Чоловічий - Владика й над суботою." І ввійшов знову в синагогу, а був там чоловік, який мав суху руку. Отож стежили за ним, чи він оздоровить його в суботу, - щоб його обвинуватити. І мовить Ісус до чоловіка, який мав суху руку: "Стань посередині!" А потім до них і каже: "Годиться в суботу чинити добро чи зло, спасти життя чи погубити?" Вони ж мовчали. Тоді, поглянувши на них гнівно, зажурений, що їхні серця закам'яніли, каже до чоловіка: "Простягни лишень руку!" І той простягнув, і рука його одужала.


Фарисеї дотримувалися закону та були безкомпромісними стосовно посту Ісусових учнів. Чому роблять у суботу те, чого не можна робити? Дивитися та судити за зовнішнім, вміємо всі. Спробуймо сьогодні дивитися на наших ближніх очима Ісуса. Знаходьмо за їх словами, вчинками, способами діяти, лише добро. Можливо приховане десь глибоко, можливо його не знайдемо зараз, але усвідомлюймо, що в кожній людині є багато доброго. Бог бачить наше бажання, а отже будьмо впевнені, що Він нам допоможе змінити осудження наших ближніх, на слова порозуміння.
Вже сьогодні вчімося дивитися на людей «очима» Божої любові!
Бог хоче, щоб ми принесли у цей світ порозуміння, пошану, любов, а не заздрість, ненависть, обмови, бо це є плоди злого духа.

Попробую шукати добро хоча б в одній людині.

Господи Ісусе, навчи мене не засуджувати інших , але виявляти їм розуміння та любов.

Немає коментарів: