08.05.2010

08 травня, субота – Мр 6,7-13
Ап. і єванг. Марка

І покликав дванадцятьох і заходився їх посилати по двох, даючи їм владу над нечистими духами. І наказав їм, щоб нічого не брали на дорогу, крім палиці самої, - ні хліба, ні торбини, ані грошей у гаманець; щоб обувались у сандалі й не вдягались у дві одежі І говорив їм: "До якого б дому ви тільки зайшли, там перебувайте, аж поки не вийдете звідти. А коли в якомусь місці вас не приймуть і не слухатимуть вас, то, виходивши звідтіль, обтрусіть порох із ваших підошов - на свідоцтво їм." Вони, вийшовши, проповідували покаяння, і виганяли численних бісів, а й намащували олією чимало хворих та оздоровлювали.


Всіх нас Ісус висилає проголошувати Радісну вістку. На тому місці, де ми є, навчаємось, працюємо, подорожуємо… всюди маємо людям навколо нас звіщати Божу любов, справедливість, милосердя. Тепер нам не загрожує така бідність, про яку говорить Ісус. Маємо що їсти, де жити…Те, чого нам бракує, а часто навіть і не бажаємо цього, - це натхнення у вірі, бажання прийняти Ісуса. Ми не готові переносити заради Ісуса неуспіх, приниження, непорозуміння. Поки ми молоді, здорові, нам не приємно слухати про бідність, нестатки. Нам більше подобається слухати провідників, які нам обіцяють рай на землі. Бог нас хоче мати біля себе в небі. Якщо сьогодні приймемо його заклик та будемо крокувати за ним, то Він нас щедро обдарує. Господи, іду за Тобою…

• Подумаю, куди мене сьогодні відправляє Господь, щоб принести частинку Його любові.

Господи, дай мені силу бути апостолом на тому місці, куди Ти мене висилаєш.

Немає коментарів: