09.08.2010

09 серпня, понеділок – Мр 1,9-15
Вмуч. Пантелеймона, лікаря

Тими днями прийшов Ісус із Назарету, що в Галилеї; і був хрищений Йоаном у Йордані. І коли виходив з води, то побачив, як небо розкрилось, і Духа, що як голуб сходив на нього. І голос ізлинув з неба: "Ти єси Син мій любий, у тобі - моє уподобання." І відразу Дух повів його в пустиню; і він перебував у пустині сорок день, спокушуваний сатаною, і був із дикими звірями, а ангели йому служили. А коли видано Йоана, Ісус прийшов у Галилею і проповідував там Божу Євангелію, кажучи: "Сповнився час, і Царство Боже близько; покайтеся і вірте в Євангелію."


Бог дозволяє дияволу, щоб спокушав Ісуса. Ісус вирішив повчити нас власним прикладом, щоб ми не думали, що у житті можемо обійти всі випробування. Хоча нам диявол не запропонує царства світу так, як Ісусові, але в спокусливих обгортках нам пропонує те, що вже давно бажаємо, або що можемо дуже легко отримати. Диявол дуже часто спокушає нас, щоб ми сумнівалися, що Бог існує, щоб ми Йому не вірили, що опікується нашими родинами. Хоче нас переконати, що можливо Бог і є, але десь далеко і наші проблеми Його не цікавлять. Щоб ми вижили мусимо цілі дні та ночі працювати, забезпечити максимальний комфорт, бо так роблять всі навколо нас. Диявол – це батько брехні і показує нам, що все дозволено, все можна попробувати, побачити, пережити. Не даваймо Йому шансу!

· Воюю проти диявола з усієї сили?

Господи Ісусе, дай моєму серцю силу боротися проти диявола вже в найменших його спокусах.

Немає коментарів: