12.02.2010

12 лютого, п’ятниця Мт. 5,14-19
Трьох Святителів: Василія, Григорія, Йоана Зол.

Ви - світло світу. Не може сховатись місто, що лежить на верху гори. І не запалюють світла та й не ставлять його під посудиною, лише на свічник, і воно світить усім у хаті. Так нехай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небі. Не думайте, що я прийшов усунути закон чи пророків: я прийшов їх не усунути, а доповнити. Істинно бо кажу вам: Доки перейде небо й земля, ні одна йота, ні одна риска з закону не перейде, поки все не здійсниться. Хто, отже, порушить одну з оцих найменших заповідей і навчить інших так робити, той буде найменшим у Небеснім Царстві. А хто виконає їх і навчить, той буде великим у Небеснім Царстві.


Деякі з нас напевно інколи кажуть: Як важко жити в цьому світі так, як хоче Ісус! Хочемо цього чи ні, але християни в минулому і теперішньому світі мають бути світлом, показувати правильну дорогу, яка веде до Бога.
Наше життя постійно говорить про нас. Ми мали б жити так, щоб люди при погляді на наш спосіб життя, наші розмови, вчинки, могли сказати: “Так, ідемо добре. Знаю його, він живе так, як подобається Богу!”
Так це бачив Ісус, коли нас назвав світлом світу. Живемо, щоб світити. Якщо світло згасає, то потрібно поповнити запас енергії. Ми можемо взяти її від джерела, яким є для нас Христос! І потім світити тим, яких протягом дня зустрічаємо.

Чи маю досить «енергії», щоб світити?

Господи, прошу, дай мені силу, щоб моє світло ніколи не згасло.


Немає коментарів: