06.02.2009

06 лютого, п’ятниця – Мр 13,1-8
Прп. Ксенії Римлянки

В той час, як виходив Ісус із храму, каже йому один з його учнів: Учителю, глянь, яке каміння, яка будівля! Ісус сказав до нього: Бачиш оці будівлі великі? Камінь на камені не лишиться тут, якого б не перевернули. Як він сидів на Оливній горі, проти храму, Петро, Яків, Іван та Андрій спитали його насамоті: Скажи нам, коли це буде і який знак, коли все те має сповнитися? Тоді Ісус почав до них промовляти: Уважайте, щоб ніхто не обманув вас. Багато прийде під моїм ім’ям, і казатимуть вам: Це я! – і багатьох зведуть. Коли почуєте про війни та воєнні чутки, не тривожтесь, бо це мусить статися, та це ще не кінець. Народ бо на народ повстане, і царство на царство. По різних місцях будуть землетруси, буде голоднеча. Це початок горя.


Напевно слова Ісуса про зруйнування храму дуже здивували апостолів. Його пророчі слова дуже нагадують інформації з новин та журналів… День за днем дізнаємось про війни, вбивства, ограбування, та ця інформація в нас викликає страх та непевність перед майбутнім…
Є правдою, що маємо бути підготованими до другого Господнього приходу, але також є правдою, що для багатьох він і так буде несподіванкою! Для деяких меншою, інших більшою! Щоб ця зустріч з Ісусом була щонайгарнішою, мали б щоденно готуватися до неї. Як?
Почати день молитвою, по можливості бути на Службі Божій, де на нас чекає в Євхаристії Ісус, читати Боже Слово, служити іншим, тим, котрі нас потребують, з любов’ю виконувати свої щоденні обов’язки. Кожен день, котрий переживемо з Ісусом, нам допоможе будувати міцні основи віри. Якщо покладемо своє життя, життя своїх ближніх та цілого світу до рук Всемогутнього Бога, нічого нас не зможе повністю настрашити!

Господи, прошу, наповнюй мене надією, що моя зустріч з Тобою буде повна радості та любові.

Немає коментарів: