28.02.2009


28 лютого, субота – Мт 6,1-13
Ап. Онисима

1. «Уважайте добре, щоб ви не чинили ваших добрих учинків перед людьми, які бачили б вас, а то не матимете нагороди в Отця вашого, що на небі.
2. Отож, коли даєш милостиню, не труби перед собою, як роблять лицеміри по синагогах та вулицях, щоб їх хвалили люди. Істинно кажу вам: Вони вже мають свою нагороду. 3. Ти ж, коли даєш милостиню, нехай твоя ліва рука не знає, що робить твоя права: 4. щоб твоя милостиня була таємна, і Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі.
5. А коли молитеся, не будьте як ті лицеміри, що люблять навидноті молитися по синагогах та на перехрестях, щоб показатися людям. Істинно кажу вам: Вони вже мають свою нагороду. 6. Ти ж, коли молишся, увійди у свою кімнату, зачини за собою двері й молись Отцеві твоєму, що перебуває в тайні, а Отець твій, що бачить таємне, віддасть тобі. 7. А коли молитесь, не говоріть зайвого, як ті погани, гадають бо, що за своєю велемовністю будуть вислухані. 8. Не будьте, отже, подібні до них, бо Отець ваш небесний знає, чого вам треба, перш ніж ви просите в нього. 9. Тож моліться так:
Отче наш, що єси на небі!
Нехай святиться твоє ім’я.
10. Хай прийде твоє царство, нехай буде воля твоя як на небі, так і на землі.
11. Хліб наш щоденний дай нам нині.
12. Прости нам довги наші, як і ми прощаємо довжникам нашим.
13. Не введи нас у спокусу, але визволь нас від злого.

…«Уважайте добре, щоб ви не чинили ваших добрих учинків перед людьми, які бачили б вас…
Нам, людям подобається пошана, повага, похвала за наші добрі вчинки. Не достатньо нам лише доброго почуття та свідомості, що Бог бачить все та Він є кращим «математиком», котрий все «записує», що робимо з любови до Нього, а не заради похвали інших!
… а то не матимете нагороди в Отця вашого, що на небі… Якщо не хочемо втратити нагороду на небі, всі наші добрі вчинки, слова підтримки, молитви за інших, висилаймо «швидкісною поштою» прямо до Небесного Батька!!! В Нього нічого не втратиться….
…Отож, коли даєш милостиню, не труби перед собою, як роблять лицеміри… Вчімося від Ісуса безкорисливої щедрості до інших, порозуміння з любови, вчімося правдивої молитви, даруймо всім Його любов, але головне – не грішімо, залишмо свою гордість, егоїзм, комфорт…

Господи Ісусе, прошу Тебе про ласку пережити цей день у Твоїй близькості та за Твоїм прикладом.

Немає коментарів: