09.02.2009

09 лютого, понеділок – Мр 13,9-13
Перенесення мощів св.Йоана Золотоустого

9. Зважайте на себе самих: вас видадуть на суди, битимуть по синагогах, ставитимуть перед правителями та царями з-за мене – їм на свідоцтво. 10. А треба, щоб Євангелія була проповідувана спершу всім народам. 11. І коли вестимуть вас, щоб видати, не клопочіться, що будете говорити, лише кажіть те, що дасться вам на ту годину; не ви бо говоритимете, а Дух Святий. 12. Брат видасть на смерть брата, батько – дитину. Діти повстануть на батьків і смерть їм заподіють. 13. І ненавидітимуть вас усі за моє ім’я. Та хто витримає до кінця, – той буде спасенний
.


…вас видадуть на суди, битимуть по синагогах, ставитимуть перед правителями та царями з-за мене – їм на свідоцтво… Де у цих словах маємо знайти радість та оптимізм? Відразу його не отримаємо! Але можемо його протягом життя «тренувати». У житті нас зустрінуть різні випробування, мусимо переборювати різні перешкоди. З поміччю Божої благодаті та під керівництвом Святого Духа можемо поступово зцілитись, посильнішати та знайти потрібну радість та натхнення. Деколи прийдуть перешкоди і від найближчих, іншого разу від тих, котрі не розуміють нашого християнського послання, можливо, прийдуть хвороби, брак грошей, знеохочення від життя, повного проблем, випробувань, які нам здаються понад наші сили, втома…. Це ситуації, в котрих можемо вчитися переносити страждання, перешкоди, найкраще – з поглядом спрямованим на Христа! Він нам допоможе в кожній життєвий ситуації чи кризі, щоб ми крокували вперед та не затримувалися занадто аналізуванням того, що ми не подолали, бо те в нас могло б забрати потрібний мир! Ця Євангелія не має нас наповнювати страхом, але має бути закликом, щоб ми добре бачили знаки цієї доби, повчалися з них та вміли реагувати як віруючи християни!

Немає коментарів: