1.03.2009

01 березня, неділя – Мт 6,14-21
Сиропусна, гл.4
Мчч. Памфила та Порфирія

Сказав Господь: Коли ви прощатимете людям їхні провини, Отець ваш небесний простить і вам. А коли ви не будете прощати людям, і Отець ваш небесний не простить вам провин ваших. Коли постите, не будьте сумні, як лицеміри: бо вони виснажують своє лице, щоб було видно людям, що вони постять. Істинно кажу вам: Вони вже мають свою нагороду. Ти ж, коли постиш, намасти свою голову і вмий своє лице, щоб не показати людям, що ти постиш, але Отцеві твоєму, що в тайні; і Отець твій, що бачить у тайні,віддасть тобі. Не збирайте собі скарбів на землі, де міль і хробаки нищать і де злодії підкопують і крадуть. Збирайте собі скарби на небі, де ні міль, ні хробаки не точать і де злодії не проломлюють стін і не крадуть. Бо де твій скарб, там і твоє серце буде.


Завтра починається піст. Одна молитва каже:
Вступімо радісно в цю благодатну пору стриманості і просвітімось промінням святих заповідей Христа Бога нашого: світлістю любові, осяйністю молитви, ясністю чистоти і силою витривалості в доброму. Щоб зодягнені у світло дійшли ми на третій день до святого Воскресіння, що опромінює світ нетлінністю.
Сьогоднішня Євангелія може бути для нас підказкою як пережити піст: Прощати, збирати скарби для неба, все робити з чистим наміренням – лише для Господа….

• Яку добру постанову зробив собі на цей Великий Піст?

Господи, дай мені силу пережити цей Великий Піст таким чином, щоб глибше Тебе пізнати та стати правдивим свідком Твоєї любові для всіх моїх ближніх.

Немає коментарів: