28.03.2009

28 березня, субота – Мр 7,31-37
Мчч. Агапія та ін.

І знову, покинувши країну Тирську, прийшов через Сидон над море Галилейське у межі околиць Десятимістя. І приводять йому глухонімого й благають його, щоб на нього руку поклав. І взявши його набік від народу, вклав йому пальці свої в уха і, добувши своєї слини, торкнув йому язика; а глянувши на небо, зідхнув та й каже: «Ефата», тобто: «Відкрийся!» І зараз же відкрились його вуха, і розв’язалися зав’язі його язика, і почав він виразно говорити. І наказав їм нікому про це не говорити. Та що більше він їм наказував, то більше вони те розголошували. І, зачудовані понад усяку міру, говорили: «Він усе гаразд учинив: і глухим дає слух, і мову – німим».


Бог нас щоденно «торкається» через красу створених речей, безконечної вселенної, через вияв любові наших ближніх, бажає нам показати свою любов та оздоровити наші тіла та душі.
Доторкається кожного з нас, але наші очі та вуха залишаються невідкритими, бо Його присутність часто глушимо голосною музикою, приємною розмовою, читанням гарної книги, чи журналу, телебаченням або комп’ютером….Поступово втрачаємо духовний зір та стаємо глухими та не уважними на Боже слово!
Ісус також і нас хоче вилікувати від слабкої віри, бажає нам відкрити наші вуха та розв’язати наш язик, щоб ми могли тішитися зі своєї віри та розповідати про Нього всім людям, але головне подавати приклад нашого життя – як християнина.

Хочу щоб Ісус мене оздоровив?

Господи Ісусе, доторкнись мого серця та оздоров мане від всього, що мені забороняє приймати та віддавати свідоцтво Твоєї любови.

Немає коментарів: