07.03.2010

07 березня, неділя (3-тя Посту. Хрестопоклінна) – Мр 8,34-9,1
Віднайд. мощів мучч., що в Євгенії

І прикликавши народ разом із своїми учнями, сказав їм: "Коли хтось хоче йти за мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе хрест свій і йде слідом за мною. Бо хто хоче спасти свою душу, той її погубить; а хто погубить свою душу мене ради та Євангелії, той її спасе. Бо яка користь людині здобути світ увесь, а занапастити свою душу? Що бо людина може дати взамін за власну душу? Хто, отже, буде соромитися мене й моїх слів перед цим родом перелюбним та грішним, того посоромиться і Син Чоловічий, коли прийде у славі Отця свого з святими ангелами."
І сказав їм: "Істинно кажу вам: Є деякі з отут присутніх, що не зазнають смерти, аж поки не вздріють Царства Божого, що прийде у могутності."

…"Коли хтось хоче йти за мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе хрест свій і йде слідом за мною
… не дуже втішні слова ні для сучасників Ісуса, ні для нас.
Ісус каже ці слова і для нас. Не біймося хреста. Він має різну подобу, але кожен є “пошитий” на нашу мірку. Встати, коли подзвонить будильник, охоче допомогти іншому, добре опікуватися родиною, прийняти образу… Виглядів хреста є багато. Маймо впевненість, що Бог нікому не дає нічого понад його сили.
…Що бо людина може дати взамін за власну душу?... Туди до вічності нічого з собою не візьмемо, лише наші добрі діла, наші жертви та зречення.

Господи, допоможи мені нести мої хрести з любов’ю.


Немає коментарів: