13.06.2009

13 червня, субота – Мт 5,42-48
Ап. Єрмія, мч. Єрмея

42. Дай тому, хто в тебе просить, а хто хоче позичити в тебе, не відвертайся.
43. Ви чули, що було сказано: Люби ближнього свого й ненавидь ворога свого. 44. А я кажу вам: Любіть ворогів ваших і моліться за тих, що гонять вас; 45. таким чином станете синами Отця вашого, що на небі, який велить своєму сонцю сходити на злих і на добрих і посилає дощ на праведних і неправедних. 46. Бо коли ви любите тих, що вас люблять, то яка вам за це нагорода?Хіба не те саме й митарі роблять?47. І коли ви вітаєте лише братів ваших, що надзвичайного чините?Хіба не те саме й погани роблять? 48. Тож будьте досконалі, як Отець ваш небесний досконалий»
.


Глибокі слова, практичне повчання та «запрошення» на дорогу до досконалості!
Любити тих, котрі люблять нас, симпатичні нам, роблять нам добре, це не є ніякою жертвою. Міркою нашого християнства та досконалості є те, чи насправді любимо тих, котрі не поводяться з нами ввічливо, котрі нам роблять зле і погано про нас говорять.
Наша «досконалість» не є одноразовою дією! Це швидше ставлення, в якому на дорозі до досконалості пробуємо знову та знову перемагати та знаходити способи як давати більше любові, розуміння та помочі тим, з котрими живемо, працюємо, навчаємось, лікуємося, подорожуємо… Якщо використаємо і ті найменші ситуації та можливості показати комусь свою любов, можемо бути впевненими, що Небесний Батько наше зусилля бачить та дає нам свою милосердну любов. І так станемо подібними до Нього!

Що після прочитання цих слів мушу поміняти у моєму житті?

Господи, дай, щоб я відкривав своє серце на Твої дії.

Немає коментарів: