16.06.2009

16 червня, вівторок – Мт 7,15-21
Мч. Лукиліяна і тих, що з ним

15. Стережіться лжепророків, що приходять до вас в овечій одежі, а всередині – вовки хижі. 16. Ви пізнаєте їх за плодами їхніми; хіба збирають виноград з тернини або з будяків – смокви? 17. Так кожне добре дерево родить гарні плоди, а лихе дерево – плоди погані. 18. Не може добре дерево приносити плодів поганих, ані лихе дерево – плодів добрих. 19. Всяке дерево, що не родить доброго плоду, рубають і в вогонь кидають. 20. За їхніми плодами, отже, пізнаєте їх.
21. Не кожний, хто промовляє до мене: Господи, Господи! – ввійде в Царство Небесне, лише той, хто чинить волю Отця мого, що на небі.


Стережіться лжепророків, що приходять до вас в овечій одежі, а всередині – вовки хижі. В теперішньому часі також з’явилося багато фальшивих пророків, які дезорієнтують людей, сіють будяки, замість смокви, приносять тьму, а не світло Божої науки… Але як їх впізнати? Сам Ісус говорить, що по плодах… Господь Ісус нас сьогодні застерігає, щоб ми чували та були розважними, бо розпізнати правдивих пророків від фальшивих стає дедалі важче!
…За їхніми плодами, отже, пізнаєте їх…Здорові дерева Церкви родять добрі плоди. І дерево «здорове» тоді, якщо в ньому протікають Христові життєдайні соки. Якщо ми ними «насичені», це видно з нашого життя… Особисте прагнення до святості життя мало б просто «випромінюватися» не лише з Божих пророків, але й з кожної віруючої людини. Умовою цього є будування особистих відносин з Богом та щоденне зусилля чинити добро. Почнімо з молитви, бо в ній є запорука того, що не посковзнемося на дороги, якими йдуть фальшиві пророки!
…Не може добре дерево приносити плодів поганих, ані лихе дерево – плодів добрих… Якщо нас дехто переконує, що Бог від нас не вимагає аж стільки, як хочуть від нас священики, до чого нас кличе Папа та Церква, будьмо обережні. Правдиві пророки говорять правду за всяких умов!!! Навіть, якщо вона неприємна!

Немає коментарів: