15.06.2009

15 червня, понеділок – Мт 6,31-34;7,9-11
ПОЧАТОК ПЕТРІВКИ. Свят. Никифора, патр. Царгородського

31. Отож не турбуйтеся, промовлявши: Що будемо їсти, що пити й у що зодягнемося? 32. Про все те побиваються погани. Отець же ваш небесний знає, що вам усе це потрібне. 33. Шукайте перше Царство Боже та його справедливість, а все те вам докладеться. 34. Не журіться, отже, завтрашнім днем; завтрашній день турбуватиметься сам про себе. Доволі дневі його лиха».
9. Чи ж є між вами хтось такий, що коли син попросить у нього хліба, дасть йому камінь? 10. Або коли попросить рибу, дасть йому гадюку? 11. Тож коли ви, злі бувши, вмієте давати дітям вашим добрі дари, оскільки більш Отець ваш, що на небі, дасть дари тим, які його просять.


Якщо б ми повірили тому, що тепер прочитали, то наше життя дістало б новий вимір, напевно ми б покладалися на інші цінності! Усвідоммо, що Бог знає про нас все. Знає наші проблеми, знає, з чим ми воюємо, змагаємося, що мучить нас, про що ми переживаємо. Він стереже нас, коли ми спимо, є з нами коли йдемо на роботу, на навчання, на закупи, чи стоїмо біля пральної машини, або є десь на городі чи чекаємо в черзі до лікаря. Так нами опікується, так нас любить, що ми ніколи цього не зрозуміємо! Через те, що ми, люди, хочемо бути самодостатніми, зі всіх сил прагнемо опікуватися самі собою, про Бога деколи навіть не згадаємо, тому навколо нас є стільки людей нещасних, хворих, нервових, бідних….
Як знайти вихід із цього кола? Найкраще буде почати вчитися в ситуаціях, які принесе день, покладатися не лише на свої сили, але дати можливість Господу, щоб виявив свою любов та опіку про нас...

Господи, кладу своє життя до Твоїх дбайливих та люблячих рук!

Немає коментарів: