11.08.2010

11 серпня, середа – Мр 1,23-28
Муч. Калиніка

А був якраз у їхній синагозі чоловік з нечистим духом, що закричав, кажучи: "Що нам, та й тобі, Ісусе Назарянине? Прийшов єси нас погубити! Знаю бо, хто ти: Святий Божий!" Ісус погрозив йому: "Мовчи, вийди з нього!" Нечистий дух стряс його, скрикнув голосом дужим і вийшов геть із нього. Здивувалися всі й один одного запитували: "Що це? Нова повновладна наука? Навіть наказує нечистим духам, і ті слухаються його!" І вмить чутка про нього розійшлась по всіх усюдах, по всій країні Галилейській.


Одержимість дияволом в Євангеліє зазвичай супроводжується проявами хвороби – глухота, німота, неволодіння собою. Багато людей і сьогодні піддається рабству диявола через важкі гріхи, добровільно вступають до царства темноти, злоби і через те віддаляються від Бога. Ми, християни, мусимо бути чуйними, щоб завчасно розпізнати брехню спокусника і не прийняти його пропозиції вже від початку. Тому відновімо постанову, що будемо з усієї сили воювати проти всього, що нас приводить до того, щоб образити Небесного Батька.

Господи Ісусе, Ти за мене страждав і помер на хресті, дай, щоб я з усієї сили воював проти диявола, який мене спокушає до зла.

Немає коментарів: