15.08.2010

15 серпня, неділя – Мт 19,16-26
Перенес. мощей первомуч. Стефана

Аж ось один приступив до нього й каже: “Учителю! Що доброго маю чинити, щоб мати життя вічне?” Ісус сказав до нього: “Чому мене питаєшся про те, що добре? Добрий є один тільки (Бог). Як хочеш увійти в життя, додержуй заповідей.” “Яких?” – питає його. А Ісус до нього: “Не вбивай, не чини перелюбу, не кради, не свідкуй криво, поважай батька-матір і люби ближнього твого, як себе самого.” Каже юнак до нього: “Все це я зберіг ізмалку. Чого мені ще бракує?” “Якщо хочеш бути досконалим”, – сказав Ісус до нього, – “піди, продай, що маєш, дай бідним, і будеш мати скарб на небі; потім приходь і йди за мною.” Почувши це слово, юнак відійшов смутний, мав бо велике майно. Тоді Ісус сказав до своїх учнів: “Істинно кажу вам: Трудно багатому ввійти в Небесне Царство. Іще кажу вам: Легше верблюдові пройти через вушко в голці, ніж багатому ввійти в Боже Царство.” Почувши це, учні здивувалися вельми і сказали: “Хто ж тоді може бути спасенний?” Ісус глянув на них пильно й мовив: “У людей це неможливо, Богові – все можливо.”


Цей діалог юнака з Ісусом нам говорить про ставлення до грошей та багатства. Сьогодні можемо подумати над тим, яким є моє особисте ставлення до грошей та майна, чи ці речі не є для мене важливіші, ніж відносини з Богом, віра, ставлення до ближнього. Наші стосунки з Богом не можуть будуватися тільки на тому, що зранку ми помолились, а в неділю пішли до Церкви. Ісус нас кличе до життя згідно Євангеліє, Його заповідей, вчення Церкви. Під їх впливом будемо поступати чесно, справедливо, морально в кожній ситуації, а не лише тоді, коли нам це підходить.

Господи, з Твоєю поміччю хочу отримати скарб на небі.

Немає коментарів: