20.12.2008

20 грудня, субота – Лк 10,19-21
Св. єп. Амвросія Медіоланського

Сказав Господь своїм учням: Ось даю вам владу наступати на зміїв, скорпіонів і на всю силу ворожу – і ніщо вам не пошкодить. Одначе, не радійте тому, що духи вам коряться, але радійте тому, що імена ваші записані на небі. В той час Ісус зрадів Духом Святим і сказав: Прославляю тебе, Отче, Господи неба й землі, що ти втаїв це від мудрих та розумних і відкрив немовлятам. Так, Отче, бо так тобі подобалося.


Ісусові слова приводять нас до покори, яка є притаманна кожній дітині. Бог бажає, щоб ми до нього приходили з серцем дитини. Діти вміють повністю віддатися своїм батькам.
Можливо, нам буде важко знову здобути дитячу простоту та довір’я. Ми є дуже заполонені думками, що панують в нашому середовищі. Ми, які думаємо над тим, ким стати, щоб чим швидше та більше заробити грошей, супер-машини чи зручне життя, маємо усвідомити, що ми є люблені Небесним Батьком та лише Його обійми мають додавати нам впевненість.
Ми є часто перебірливими дітьми. Не завжди нам підходить модель дитини з Євангелія, про яку говорить Ісус. Проте Богу подобається навіть наше мале намагання бути як діти. І якщо нам це не виходить, Він нам дає силу знову розпочати, в покорі до Нього. Тому продовжуймо довірятися Богові так, як його правдиві діти.

Господи, дай мені силу робитися маленьким, щоб я міг Тебе наслідувати, та йти за Тобою, куди Ти підеш.

Немає коментарів: