8.12.2008

08 грудня, понеділок – Лк 14,12-15
Свщмчч. Климента, Папи і Петра, єпископа; віддання Введення

В той час прийшов Ісус у дім одного визначного фарисея в суботу з’їсти хліба і промовив до того, що його запросив: Коли справляєш обід або вечерю, не клич твоїх друзів, ні твоїх братів, ні твоїх родичів, ні багатих сусідів, щоб часом вони тебе також не запросили і не було тобі відплати. Але, як справляєш бенкет, заклич убогих, калік, кривих, сліпих, і будеш щасливий, тому що вони не мають чим тобі відплатити, і воздасться тобі в день воскресіння праведних. Почувши це, один із тих, що сиділи за столом, сказав до нього: Блажен, хто їстиме хліб у Царстві Божім.


Цей заклик Ісуса є передумовою великої любові у наших серцях до всіх людей. Христос нам нагадує, що маємо бути чутливими до потреб ближніх. Наша гостинність за Ісусовими словами, має бути жертвою, за яку не бажаємо отримати нагороду тут на землі, але вічну нагороду в небі.
Поглянувши у глибінь, помічаємо, що живемо у світі, де більше панує думка, що мудрі та здібні це ті, яким живеться на землі добре, котрі, коли дають іншим, отримують в сто разів більше для себе. Така математика у небі не є дійсна. А це є виграш для всіх нас – тих, які зі всіх своїх сил намагаємось давати там, де бачимо потребу, не чекаючи нічого взамін. У спільноті християн позитивом є те, що всі дають там, де треба давати, і всі мають те, що потребують насправді.

Буду уважним до істинних потреб тих людей, яких сьогодні зустріну.

Господи, Ти мене навчаєш безкорисливості, щоб я отримав в сто разів більшу нагороду в небі. Стій біля мене Ісусе, щоб я не хотів бути добрим лише в очах інших людей.

Немає коментарів: