22.12.2008

22 грудня, понеділок – Лк 8,16-21
Непорочне Зачаття Пресвятої Богородиці св.Анною

Сказав Господь: Ніхто не засвічує світила, щоб його вкрити посудиною або поставити під ліжко, а, навпаки, його ставлять на свічнику, щоб ті, що входять, бачили світло. Нічого бо нема схованого, що не стало б явним, нічого тайного, що не стало б знаним і не вийшло на яв. Вважайте, отже, як слухаєте: бо хто має, тому дасться; а хто не має, візьмуть і те, що йому здається, ніби має. Мати його і брати прийшли до нього, та зачерез народ не могли до нього доступитись. Йому сказали: Мати твоя і брати твої стоять надворі, хочуть побачитись з тобою. Він у відповідь сказав їм: Мати моя і брати мої – це ті, що слухають слово Боже і виконують його.


Мати його і брати прийшли до нього… Інколи до нас приходить думка: «Які раді ми були б почути хоча б декілька слів від Діви Марії та дізнатись від Неї про її життя з Ісусом». З того, що кажуть Євангелисти, ми не чуємо багато слів. І у цій миті Діва Марія знову ж не прийшла скаржитися, але пришла слухати свого Сина. У бажанні зустрітись з Ісусом, можемо її наслідувати вже сьогодні…
…Йому сказали: Мати твоя і брати твої стоять надворі, хочуть побачитись з тобою… Є дуже важливо, щоб в кожній родині будувалися добрі відносини і щоб члени сім’ї часто були разом. Лише тоді між членами родини відчувається глибока любов та порозуміння. Це є великим даром!
Мати моя і брати мої – це ті, що слухають слово Боже і виконують його… Що оцим хоче сказати нам Ісус? Хіба Йому не подобається сім’я? Ні! Лише нам хоче нагадати, що, як християни, належимо ще до однієї родини - до Родини Божих дітей. І про це ми часто забуваємо! Саме будування відносин з Богом є для нашого духовного життя найважливішим. Та як утримати добрі відносини із Богом? Дотримуватись усього того, що Він бажає! Звідки дізнаємося, що саме Він бажає від нас? З почутого чи прочитаного Божого Слова. Коли щоденно відкриватимемо Святе Письмо, коли будемо присутні на Службі Божій… У Святому Причасті до нас приходить сам Господь, щоб допомогти нам подолати щоденні ситуації та проблеми.

Немає коментарів: