14.04.2009

14.4. вівторок, Прп. Марії Єгипетської
Мт.24, 36-51
36. А про той день і годину ніхто не знає, ані ангели небесні, – лише один Отець. 37. Як було за днів Ноя, так буде й за днів Сина Чоловічого. 38. Бо як за днів перед потопом, їли й пили, женилися та віддавались аж до дня, коли Ной увійшов у ковчег, 39. і ніхто не знав нічого, аж поки не прийшов потоп і забрав усіх, – так буде й прихід Сина Чоловічого. 40. Тоді з двох, що будуть у полі, одного візьмуть, другий залишиться. 41. Дві молотимуть на жорнах:одну візьмуть, друга залишиться. 42. Чувайте отже, бо не знаєте, якого дня Господь ваш прийде. 43. Знайте те, що коли б господар відав, у яку сторожу прийде злодій, пильнував би він і не дав би підкопати свого дому. 44. Тому й ви будьте готові, бо Син Чоловічий прийде тієї години, що про неї ви й не думаєте.
45. Котрий є вірним та мудрим слугою, що його пан настановив над челяддю своєю давати їм поживу своєчасно? 46. Щасливий той слуга, як його пан, повернувшися, знайде його при роботі. 47. Істинно кажу вам, що він поставить його над усім своїм маєтком. 48. Коли ж той злий слуга скаже в своєму серці:Мій пан бариться, – 49. та й почне бити своїх, товаришів-слуг, їсти та пити з п’яницями, – 50. то прийде пан того слуги за дня, якого він не сподівається, і за години, якої він не знає, 51. та й розітне його надвоє і долю його з лицемірами покладе. Там буде плач і скрегіт зубів».


Біблія – основний підручник з предмету під назвою «Життя».
Дуже актуальні слова для всіх нас. Вони заохочують постійно контролювати наше життя – чи ми знаходимось на правильному шляху до Неба. Для того, щоб ми були постійно готові і могли очікувати Ісуса з радістю, мусимо намагатись щоденно, в кожному моменті жити з Ним і для Нього. Чи це можливо в сучасному світі? Злодій нашої душі, хитрий диявол, постійно готовий до нападу та пропонує нам безліч можливостей, щоб спокусити до важкого гріха. Ще одним злодієм є смерть, яка може позбавити нас всього в одну мить. Та смерть не приходить лише до старих!!! Як зорієнтуватися у цьому хаосі. Намагаймось жити Божою волею, та не дозвольмо, щоб нас спокусив світ, що довкола, з його грішними пропозиціями. Друзі, комп’ютер, азартні ігри, дискотеки, неморальні журнали, фільми, різні розмови пропонуються нам як на підносі. Тому чуваймо і вибираймо!!!

Буду роздумувати сьогодні над тим, що мені заважає іти за Ісусом.

Господи, хорони мене, щоб я з Твоєю поміччю старався бути між тими, яких спасеш від вічної смерті.

Немає коментарів: