12.08.2009

12 серпня, середа – Мт 21,28-33
Апп.Сили, Силуана, Андроніка та ін.

28. Як вам здається?Один чоловік мав двох синів. Звернувшись до першого, він мовив: Піди, дитино, нині працювати у винограднику. 29. Той озвався: Піду, Господи, – і не пішов. 30. Звернувшися до другого, сказав так само. А цей відповів: Не хочу. Але, потім розкаявшись, пішов. 31. Котрий з двох учинив волю батька?» –«Останній», відповіли ті. Тоді Ісус їм: «Істинно кажу вам, що митарі й блудниці вас випереджують у Царстві Божім. 32. Прийшов бо був до вас Йоан дорогою правди, та ви не повірили йому; митарі і блудниці повірили йому, а ви, бачивши це, навіть потім не розкаялися, щоб повірити йому.
33. Слухайте іншу притчу. Був один чоловік-господар, що насадив виноградник. Він обвів його огорожею, видовбав у ньому чавило, вибудував башту, винайняв його виноградарям і відійшов.


У своєму житті ми переживаємо різні стани. Вміємо уявити себе в ролі другого сина, коли ми з наріканням кажемо «Не хочеться мені, це не можу», але після хвилини роздумів, робимо те, що від нас вимагають. Мучила нас совість? Озвався в нас внутрішній голос? Якщо так живемо, тішмося, радіймо, бо Бог до нас промовляє і хоче нам помогти, щоб ми стали кращими, «якіснішими» християнами.
Ставлення першого сина ми також не раз спробували. Наше відважне «Іду, Господи» змінилося дуже швидко на запитальне «Іду, Господи?». Різного виду відмови вживаємо майже всі.
Не засмучуймося, бо наше християнське життя не зводиться лише до того, щоб щось робити чи не робити, але й до усвідомлення того, що Бог має достатньо влади, щоб могти нас змінити. Кожну хвилину нашого життя Він може змінити на краще і повніше життя, згідно з Його волею.

Господи, Ти мене найкраще знаєш, Ти знаєш про мене все. Тому хочу покластися на Тебе у виборі між добром і злом.

Немає коментарів: