30.07.2009

30 липня, четвер – Мт 16, 24-28
Велмуч. Маріни

24. Тоді Ісус сказав до своїх учнів: «Коли хтось хоче йти за мною, нехай зречеться себе самого, візьме хрест свій і йде за мною. 25. Хто хоче спасти своє життя, той його погубить; а хто своє життя погубить ради мене, той його знайде. 26. Яка користь людині, як світ цілий здобуде, а занапастить власну душу? Що може людина дати взамін за свою душу? 27. Син Чоловічий має прийти в славі Отця свого з ангелами своїми й тоді віддасть кожному згідно з його ділами.
28. Істинно кажу вам: Є деякі між тут присутніми, що не зазнають смерти, аж поки не побачать Сина Чоловічого, що йде у своєму Царстві».

…Тоді Ісус сказав до своїх учнів
Тепер Ісус є також перед нами і хоче нам сказати щось важливе… Його погляд, повний любові та ніжності, звернений на нас... висловлює нам знайомі слова…
…«Коли хтось хоче йти за мною, нехай зречеться себе самого, візьме хрест свій і йде за мною… Хто хоче… Не примушує, не погрожує, тільки кличе! Той, хто свобідно вирішить іти за Ним, перш за все, мусить вчитися забувати про себе, а свої уявлення, плани підпорядкувати Божій волі. Це не завжди просто та легко, але наслідувати Христа — означає з прийняттям хреста прийняти і пропоновану благодать, силу та допомогу! Ісус нікого не лишить без помочі!!! Він з нами несе наші хрести та труднощі.
Хто хоче спасти своє життя, той його погубить… Деколи опиняємося у ситуації, коли нам здається, що наш хрест важкий та нестерпний! В таких хвилинах забуваємо про Ісуса, втрачаємо напрямок та дивимось туди, де нам буде житися легше. Будьмо впевнені, що Бог винагородить кожного за його вчинками. Якщо і ми витримаємо на дорозі, яку нам показує Ісус, вірмо, що чекає нас нагорода в небі… Чи ми нерішучі, чи боїмося хреста? Використаймо можливість вільного рішення та з надією на нагороду в небі поступово несімо хрест …

Немає коментарів: