17.10.2009

17 жовтня, субота – Лк 5,17-26
Свщм. Єротея, преп. Франциска Асижського

Раз якось, коли Ісус навчав, були при тому фарисеї та учителі закону, що поприходили з усіх сіл Галилеї та Юдеї і з Єрусалиму; і сила Господня була на ньому, щоб оздоровляти. Аж ось люди несуть на ліжку чоловіка, що був розслаблений; вони шукали способу, як би його внести та перед ним покласти. І, не знайшовши, кудою б його внести через натовп, вилізли на крівлю і крізь череп’яну стелю спустили його з ліжком на середину перед Ісуса. Бачивши їхню віру, Ісус мовив: «Чоловіче, прощаються тобі твої гріхи!» А книжники та фарисеї почали міркувати: «Хто це такий, що говорить богохульства? Хто може гріхи відпускати, крім одного Бога?» А Ісус же, знаючи думки їхні, відповів їм: «Чому так думаєте в серцях ваших? Що легше, сказати: Відпускаються тобі твої гріхи, – чи сказати: Встань і ходи? Та щоб ви знали, що Син Чоловічий має владу на землі гріхи відпускати», – мовив розслабленому: «Кажу тобі: Встань, візьми твоє ліжко та й іди додому». І вмить він устав у них перед очима, взяв те, на чому лежав, і пішов до свого дому, славлячи Бога. А всі остовпіли від здивування та прославляли Бога. Вони переповнилися страхом і казали: «Сьогодні бачили ми дивні речі».

…І крізь череп’яну стелю спустили його з ліжком на середину перед Ісуса
Дуже гарний вчинок, що скажете? Якщо і у нас є хтось, на кого зможемо розраховувати, на кого зможемо так твердо покластися в своєму житті, як той розслаблений, то це є так, ніби виграли більше, ніж мільйонний виграш у лотерею!!! Гроші щастя не завжди приносять. Але такого друга, який нас підносить в своїй молитві до Ісуса, підтримає словом, не можна оплатити!!!
…«Чоловіче, прощаються тобі твої гріхи!»… Чи також і ми засмучені Ісусовим ставленням? Також і ми чекали, як і всі присутні, що найперше Ісус його вилікує від його фізичної хвороби?
Не побільшуймо ряди фарисеїв, їх є досить і сьогодні. Краще будьмо між тими, котрі з натхненням при кожній зустрічі з Ісусом у своєму житті прославляють Бога та з страхом Божим говорять: «Сьогодні знову ми бачили багато великих речей!!!» Попробуймо так пережити не лише сьогоднішній день, але й ціле життя.

Чи шукаю і я справжніх друзів? Намагаюся і я бути другом, на якого можна покластися?

Немає коментарів: