03.01.2010

03 січня, неділя – Мт 1,1-25
Нд Св .Отців Муч. Юліяни
Родовід Ісуса Христа, сина Давида, сина Авраама. Авраам був батьком Ісаака, Ісаак – Якова, Яків – Юди і братів його. Юда був батьком Фареса та Зари від Тамари. Фарес був батьком Есрома, Есром – Арама, Арам – Амінадава, Амінадав – Наасона, Наасон – Салмона, Салмон – Вооза від Рахави, Вооз – Йоведа від Рути, Йовед – Єссея, Єссей був батьком царя Давида, Давид – Соломона від жінки Урії. Соломон же був батьком Ровоама, Ровоам – Авії, Авія – Асафа, Асаф – Йосафата, Йосафат – Йорама, Йорам – Озії, Озія – Йоатама, Йоатам – Ахаза, Ахаз – Єзекії, Єзекія – Манасії, Манасія – Амоса, Амос – Йосії, Йосія – Єхонії і братів його за вавилонсько¬го переселення. А після вавилонського переселення в Єхонії народився Салатіїл, у Салатіїла – Зоровавел, у Зоровавела – Авіюд, в Авіюда – Еліяким, в Еліякима – Азор, в Азора – Садок, у Садока – Ахим, в Ахима – Еліюд, в Еліюда – Єлеазар, в Єлеазара – Маттан, у Маттана – Яків, у Якова – Йосиф, чоловік Марії, з якої народився Ісус, що зветься Христос. Поколінь же всіх було: від Авраама до Давида чотирнадцять, від Давида до вавилонського переселення чотирнадцять і від вавилонського переселення до Христа – поколінь чотирнадцять. Народження Ісуса Христа відбулося так: Марія, його мати, була заручена з Йосифом; але, перед тим, як вони зійшлися, виявилося, що вона була вагітна від Святого Духа. Йосиф, її чоловік, бувши праведний і не бажавши її ославити, хотів тайкома її відпустити.І от, коли він це задумав, ангел Господній з'явився йому уві сні й мовив: “Йосифе, сину Давида, не бійсь узяти Марію, твою жінку, бо те, що в ній зачалось, походить від Святого Духа. Вона породить сина, і ти даси йому ім'я Ісус, бо він спасе народ свій від гріхів їхніх.” А сталося все це, щоб здійснилось Господнє слово, сказане пророком: “Ось, діва матиме в утробі й породить сина, і дадуть йому ім'я Еммануїл, що значить: З нами Бог.” Прокинувшись від сну, Йосиф він дав зробив, як звелів йому ангел Господній: прийняв свою жінку; та не спізнав її, аж поки породила сина, і йому ім'я Ісус.


Матвій перераховує ці імена не для того, щоб ми їх запам’ятали, але щоб краще показати поступовість, з якою Бог готував дорогу своєму Синові, щоб зміг прийти на цей світ та принести благодать спасіння!Бог в історії не раз нас «дивував» і грішними людьми, таким був Ісаак, який брехав, Юда та його брати, Давид, Рута, … Бог нам хоче показати, що в Його плані кожен має своє місце та Його думки не є нашими думками! Різдво наближається, спробуймо зробити те, що є в наших силах, щоб ми його пережили в якомога найбільшому єднанні з Богом. Повірмо Богу, що для Нього не існує такої ситуації, такої проблеми, такого запитання, яке було би неможливо вирішити. Потребує саме нас, щоб принести мир там, де є неспокій, хаос, біль, смуток, втома….

Господи, допоможи мені позбутися сумнівів у вірі, які хотіли б мене відвернути від дороги, котра веде до вічної радості з Тобою в небі.

Немає коментарів: