13.01.2010

13 січня, середа – Мр. 11,11-23
Віддання Різдва Христ.; Преп. Меланії Римлянки

І ввійшов у Єрусалим, у храм, і оглянув усе, а що було вже пізно, то вийшов з дванадцятьма у Витанію.Наступного дня, коли вони виходили з Витанії, зголоднів. Побачивши здалека смоковницю, вкриту листям, приступив, чи часом не знайде чогось на ній, та, підійшовши до неї, окрім листя, не знайшов нічого, бо ще не була пора смоков І озвавшися, промовив до неї: "Нехай ніхто повіки не споживає плоду з тебе!" А учні його чули це. І приходять вони в Єрусалим, і, ввійшовши у храм, Ісус взявся виганяти тих, що продавали й купували в храмі; перекинув столи міняйлів та ослони тих, що продавали голубів, а й не дозволив, щоб хтось будь-що переносив через храм. Навчав він їх і казав їм: "Хіба не написано: Дім мій домом молитви назоветься для усіх народів? А ви з нього зробили печеру розбійників!" Почули це первосвященики й книжники та й шукали, як його погубити, але боялися його, бо ввесь народ подивляв його повчання. Увечері ж вийшов поза місто. Проходивши ж тудою вранці, вони побачили смоковницю, всохлу від кореня. Тоді Петро, згадавши, каже йому: "Учителю, дивися, смоковниця, що ти прокляв, усохла." Ісус же у відповідь сказав їм: "Майте віру в Бога. Істинно кажу вам, що хто скаже цій горі: Двигнись і кинься у море, та не сумніватиметься у своїм серці, лише віруватиме, що станеться те, що каже, - то буде йому так


Якщо ти віддалився від Ісуса, то Він в цьому точно не винен. Своєї позиції Ісус би не змінив і сьогодні, навіть, якщо б ми казали, що в наших церквах не торгують. Задумаймось, про скільки речей ми встигаємо подумати протягом однієї Служби Божої. Хоча ми й фізично присутні, але насправді ми є на роботі, вдома на кухні, на стадіоні, на парах, на прогулянці, в супермаркеті… Чи не робимо з Божого дому базар. «Мій дім є домом молитви.» Молитва – це розмова з Господом! Ми є з ним міцно з’єднані і немає нічого важливішого, ніж його присутність. Чим я наповнююсь всередині, якщо ще й в Церкві «торгую». Не намагаймось насититися лише тим, що пропонує нам цей світ, але переповнюймось любов’ю Бога і Його постійною присутністю серед нас.

В Церкві буду намагатися повністю зосередити свої думки на Господі.

Господи Ісусе, хто з нас залишився б у храмі, якби Ти сьогодні прийшов виганяти з нього «торговців». Хочу з твоєю поміччю бути серед тих, які б залишились.

Немає коментарів: