22.01.2010

22 січня, п’ятниця – Мр. 13,1-8
Муч. Полієвкта

І як виходив із храму, каже йому один з його учнів: "Учителю, поглянь, що за каміння, що за будівля!" Ісус же сказав до нього: "Бачиш оці будівлі великі? Не лишиться тут каменя на камені, якого б не перевернули." Як же він сидів на горі Оливній, проти храму, Петро, Яків, Йоан та Андрій спитали його насамоті: "Скажи нам, коли це буде і який знак, коли все те має здійснитися?" Тоді Ісус почав до них промовляти: "Вважайте, щоб ніхто не обманув вас. Багато прийде під моїм ім'ям, і вам казатимуть: Це я, - і багатьох зведуть. Коли почуєте про війни та воєнні чутки, не тривожтесь, бо це мусить статися, та це ще не кінець. Народ бо на народ повстане, і царство на царство. По різних місцях будуть землетруси, буде голоднеча. Це початок горя.


Ісус постійно виховує своїх учнів, щоб поступово дивилися на земні речі очима віри! Вони бачили красу та велич Єрусалимського храму, але забували, для чого був храм збудований, а головне, що можуть черпати з джерела Божої благодаті… Тими словами приводить і нас до цього.
"Вважайте, щоб ніхто не обманув вас… Щоб і ми не бачили лише красу Церкви, її прикраси, а забули про головне – духовне багатство Щоб зустрічалися зі своїм Богом на Службі Божій.Якщо наші відносини з Богом, персональні стосунки з Ісусом будуть сильні, потім нас ніщо і ніхто не приведе на недобрі дороги, які не ведуть до неба.

Господи, веди мене своїми дорогами.

Немає коментарів: