09.07.2010

09 липня, п’ятниця – Лк 15,29-31
Преп. Давида Солунського

Звідти Ісус, знову перейшовши над Галилейське море, зійшов на гору й сів там. Сила народу прийшла тоді до нього, що мали при собі кривих, калік, сліпих, німих, чимало й інакших, та й клали їх до його ніг, а він зціляв їх. І дивувались люди, бачивши, що німі говорять, каліки знову одужують, криві ходять і сліпі бачать, – і прославляли Бога Ізраїля.

…Зійшов на гору й сів там…
Не мусимо ходити в гори, щоб зустрітися з Господом. Слова Євангеліє нам пригадують, щоб ми своїми думками та духом частіше піднімалися вгору, до Бога. Знайдімо вільну хвилинку, щоб в тиші «сісти» до ніг Ісуса. Він наше бажання зустрітися з ним в Божому слові, на Службі Божій, в служінні іншим винагородить своєю опікою про кожну деталь нашого життя. Якщо буде потрібно, то переживемо у своєму житті не одно чудо. Лише Йому повірмо та віддаймося до Його міцних обіймів.
Сила народу прийшла тоді до нього, що мали при собі кривих, калік, сліпих, німих… Коли прийде думка, що навіть Бог нам не може допомогти в наших проблемах, ми є втомлені, то саме тоді час прийти до Ісуса. Той самий Ісус, який оздоровляв багатьох, бажає оздоровити та допомогти і нам. Не даймося злому! Дозвольмо Ісусові, щоб проник у нас своєю любов’ю, яка розганяє будь – який страх, неспокій, сумнів. Ходімо до Нього. Він на нас чекає.

Господи, дай мені свою благодать, щоб я знайшов час для своєї душі, а не тільки для тіла!

Немає коментарів: