28.07.2010

28 липня, середа – Мт 21,28-32
Рівноап. Володимира Великого, князя Київського

Як вам здається?Один чоловік мав двох синів. Звернувшись до першого, він мовив: Піди, дитино, нині працювати у винограднику. Той озвався: Піду, Господи, – і не пішов. Звернувшись до другого, сказав так само. А цей відповів: Не хочу. Але, потім розкаявшись, пішов. Котрий з двох учинив волю батька?» –«Останній», відповіли ті. Тоді Ісус їм: «Істинно кажу вам, що митарі й блудниці вас випереджують у Царстві Божім. Прийшов бо був до вас Йоан дорогою правди, та ви не повірили йому; митарі і блудниці повірили йому, а ви, бачивши це, навіть потім не розкаялися, щоб повірити йому. Слухайте іншу притчу. Був один чоловік-господар, що насадив виноградник. Він обвів його огорожею, видовбав у ньому чавило, вибудував башту, винайняв його виноградарям і відійшов.


Піди, дитино, нині працювати у винограднику. В кожній ситуації нашого життя стоїмо перед різними закликами зі сторони нашого Небесного Батька. У хвилини тиші, кожен з нас може подивитися на котрого синів з Євангеліє є більш подібним.
А цей відповів: Не хочу. Але, потім розкаявшись, пішов. Другий син з Євангеліє про своє рішення пожалів і зробив те, про що Його батько попросив. Кожен день і ми стоїмо перед різними рішеннями: жити згідно Божої волі, або вибрати легшу дорогу, дорогу – гріха? Злий – диявол нас хоче мати на своїй дорозі і часто йому це вдається. Але Бог нам пропонує дарунок в формі покаяння. Показує нам в Ньому свою милосердну любов і дає силу змінитися. І якщо нам це не вдається один, другий або третій раз, Бог є терпеливий і чекає. Ніколи нас не покине.

Господи, віддаюся в руки Твого милосердя.

Немає коментарів: