11.07.2010

11 липня, неділя – Мт 9,27-35
Перенесення мощей безсрібників Кира й Івана

І як Ісус відходив звідти, слідом за ним пустилися два сліпці й кричали: «Помилуй нас, сину Давидів!» І коли він увійшов до хати, сліпці приступили до нього, а він спитав їх: «Чи віруєте, що я можу це зробити?» –«Так, Господи!» – кажуть йому ті. Тоді він доторкнувся до їхніх очей, мовивши: «Нехай вам станеться за вашою вірою!» І відкрились їхні очі. Ісус же суворо наказав їм: «Глядіть, щоб ніхто не знав про це». Та ті, вийшовши, розголосили про нього чутку по всій країні. А як вони виходили, приведено до нього німого, що був біснуватий. Коли ж він вигнав біса, німий почав говорити, і люди дивувалися, кажучи: «Ніколи щось таке не об’являлося в Ізраїлі!» Фарисеї ж говорили: «Він виганяє бісів князем бісівським!» Ісус обходив усі міста і села, навчаючи в їхніх синагогах, проповідуючи Євангелію царства та вигоюючи всяку хворобу й недугу


А як вони виходили, приведено до нього німого, що був біснуватий… Дякувати Богу, що мав когось, хто зацікавився ним. Це має бути і для нас закликом, щоб ми бачили потреби інших і «приносили» їх до Ісуса в молитві, в жертві! Можемо почати пробувати бути уважними стосовно інших вже сьогодні.
Коли ж він вигнав біса, німий почав говорити... Якщо би ми були тоді в натовпі, що думали б ми? Що ми переживали би? Можливо і ми запитували би: Хто ти є Ісусе? Чи може людина робити такі чуда? За Ісусовим прикладом чи і я вмію бути таким уважним до інших?
…і люди дивувалися, кажучи: «Ніколи щось таке не об’являлося в Ізраїлі!»… Ісус не перестає оздоровлювати та робити чуда і сьогодні! Так, як відчули оздоровляючий дотик з неба ті, які з ним особисто зустрілися, так і нам дає можливість щоденно пережити Його оздоровляючу силу! Дозвольмо, щоб нас оздоровляв!

1 коментар:

Анонім сказав...

Боже, люблю твої подарунки, тому чекатиму чуда вже сьогодні!!!