01.11.2009

01 листопада, неділя – Лк 8,5-15
Свщмч.Теодора Ромжі; Про. Йоіла;муч. Уара; преп. Івана

А коли зібралася сила народу, і з усіх міст приходили до нього, Ісус сказав їм у притчі: “Вийшов сіяч сіяти своє зерно. І як він сіяв, одне впало край дороги й було потоптане, і птиці небесні його видзьобали. Друге упало на камінь і, зійшовши, висхло, бо вогкости не мало. Інше впало між тернину, і тернина, вигнавшися з ним вкупі, його заглушила.. Врешті, інше впало на добру землю і, зійшовши, сторицею вродило.” Кажучи це, Ісус голосно мовив: “Хто має вуха слухати, нехай слухає.” Учні його спитали, що б вона могла значити, оця притча.. Він сказав їм: “Вам дано знати тайни Божого Царства; іншим же в притчах, щоб вони, дивлячись, не бачили, і слухаючи, не розуміли.. Ось що значить оця притча: зерно це слово Боже.. Тії, що край дороги, це ті, що слухають, та потім приходить диявол і вириває геть з їх серця слово, щоб вони не увірували та й не спаслися.. Ті ж, що на камені, це тії, що, почувши, з радістю приймають слово, але не маючи коріння, вірують дочасу й під час спокуси відпадають. А те, що впало між тернину, це ті, що вислухавши, ідуть, та клопоти, багатства і життєві розкоші їх душать, і вони не дають плоду.. Нарешті, те, що на землі добрій, це ті, що чувши слово серцем щирим, добрим, його держать і дають плід у терпінні

.Бог розсіває в цій хвилині. Зерно Божого слова та милосердної любові, яке падає до нашого серця.
Важливо є жити так, щоб ми не були ні виходженою стежкою, ні скелею чи терням. Мусимо старатися бути доброю землею, на якій зерно має найкращі умови,щоб проростати .Маємо дбати, щоб Його не спалило сонце наших слабкостей, грішних звичок, але вкорінене в Ісусові, у вірі в Бога, воно росло та приносило врожай добрих вчинків!
В щоденній «практиці» це означає, що кожен день будемо намагатися через молитву, покірне визнання наших помилок, хиб, присутністю на Службі Божій, читанням Божого Слова, службою ближнім, бути родючою землею для Господа.

Якою я є землею для Божого розсівання? Якою хочу бути від сьогодні?

Господи, перемінюй і мене на свій образ вже сьогодні!

Немає коментарів: