13.11.2009

13 листопада, п’ятниця – Лк 11,23-26
Апп. Стахія, Амплія й інших; муч. Епімаха

Хто не зо мною, той проти мене; і хто зо мною не збирає, той розсипає. Коли дух нечистий вийде з чоловіка, то блукає по місцях безводних, шукаючи спочинку, та, не знайшовши, каже: Повернуся в дім свій, звідкіля я вийшов. І прибувши, знайде його заметеним, прибраним. І тоді йде й бере з собою інших сім духів, гірших від себе, і вони входять і там оселюються, і останне того чоловіка буде гірше, ніж перше.
……….


Коли Ісус вигнав злого Духа, який був німий, багато людей раділо, але знайшлися також такі, які сумнівались. До котрих ми би у цю мить належали? Що би ми відповіли на запитання: «Є для вас диявол дійсний, чи йдеться про вигадки деяких людей?» Напевно відповіді були би цікавими.
З певністю можемо сказати, що якщо би ми знали силу та міць його діяння, і бачили результати його впливу на нас, то завмирали би від страху вже від самого слова «диявол»! Але ми його сприймаємо як казку, фантазію, вигадку і цим даємо йому великий шанс перемогти нас!
Воюймо проти нього вже в найменших проявах! Де є брехня - кажімо правду, хто нас ображає - прощаймо, де живуть неморально - ми живімо чисто…. З усієї сили намагаймося жити з Господом. Він завжди з нами.

Сьогодні не хочу дати дияволу шансу.

Господи, веди мене своїм словом, благословенням та благодаттю, щоб я не давав шансу дияволу.

Немає коментарів: