23.11.2009

23 листопада, понеділок – Лк 12,13-15; 22-31
Апп. Ераста, Олімпа, Родіона і тих, що з ними

Відізвався до нього хтось із народу: “Скажи братові моєму, щоб поділився зо мною спадщиною.”
Ісус промовив до нього: “Чоловіче, хто настановив мене суддею або подільником над вами?”
Далі промовив до них: “Глядіть і бережіться всякої зажерливости, бо не від надміру того, що хто має, залежить його життя
Далі сказав до своїх учнів: “Тому кажу вам: Не журіться про життя ваше, що їстимете, ані про тіло, в що вдягнетеся;
бо життя більше від їжі й тіло від одежі.
Гляньте на круків, що не сіють, ні жнуть; нема в них ні комори, ні стодоли, а проте Бог їх годує. Оскільки більше варті ви від птахів!
Хто з вас, трудившись, може додати до віку свого хоча б один лікоть?
коли, отже, і це найменше понад вашу силу, чому клопочетесь про інше?
Погляньте на лілеї як ростуть: не працюють і не прядуть, а, кажу вам, що навіть Соломон у своїй славі не вдягався так, як одна з них.
Коли, отже, траву на полі, що сьогодні стоїть, а завтра буде кинута до печі, Бог отак одягає, то скільки більше вас, маловіри!
І не побивайтесь, що вам їсти та що пити, і не клопочіться!
Бо того всього шукають народи цього світу; Отець же ваш знає, що вам воно потрібне.
Отож, шукайте його Царства, а це вам додасться
.


За Ісусовою реакцією бачимо, що тут йдеться про дуже важливу річ! Він ніби хоче попередити скупих всіх часів, що неконтрольована любов до матеріальних речей, майна, грошей, стає великою перешкодою для наслідування Христа!
Якщо будемо уважно читати, то зрозуміємо, що бідними нас робить не нестача матеріальних речей, але коли аж занадто в думках переживаємо скільки чого маємо, як можна отримати ще більше та більше… Ці роздуми та підрахунки нас відвертають від Бога та знищують наше зусилля будувати з Ним правдиві дружні відносини! Матеріальні речі самі по собі не є поганими, але ми б мали користуватися ними зі свідомістю, що наше життя не залежить від того, що і скільки маємо! Для Бога є важливішими інші речі. Так як любимо дбати про кількість грошей в банку, мали б дбати про «багатство» яке є важливе для Бога! Бог дуже бажає допомогти нам пізнати Його, дати нам свою любов, хоче, щоб ми знали, що про нас дбає в кожній миті нашого життя. Нам потрібно лише дати Йому місце.

Сьогодні подумаю, чи я не є рабом чогось матеріального.

Господи, покажи мені дорогу, по котрій маю сьогодні крокувати до Тебе!

Немає коментарів: