12.11.2009

12 листопада,четвер Лк 11,14-23
Мучч. Зиновія і Зиновії, його сестри

Ісус виганяв біса, що німий був. І як біс вийшов, німий заговорив, і дивувались люди. Та деякі з них говорили: “Він Велзевулом, князем бісівським, виганяє бісів.” Інші ж, щоб його випробувати, домагалися від нього знаку з неба. А він, знаючи думки їх, сказав їм: “Кожне царство, розділене проти себе самого, запустіє, і дім на дім упаде. Коли, отже, і Сатана проти себе самого розділився, - як устоїться його царство? Бож кажете, що Велзевулом виганяю бісів. Коли ж Велзевулом виганяю бісів, ким виганяють ваші сини? Ось чому вони будуть вашими суддями. Коли ж я Божим перстом виганяю бісів, то, значить, прийшло до вас Боже Царство. Коли хтось сильний та озброєний пильнує свого двору, його майно в безпеці. Коли ж надійде хтось сильніший від нього й його подолає, то забере у нього всю його зброю, на яку він покладався, і роздасть його здобич. Хто не зо мною, той проти мене; і хто зо мною не збирає, той розсипає.


Ісус підтверджує об’явлену Божу правду багатьма сильними вчинками та чудами. Вирішує проблеми, несправедливості, оздоровляє хворих, воскрешає мертвих…, підтверджує своє послання Месії. Не прийшов для того, щоб знищити усе зло на світі, але приходить, щоб нас всіх визволяти з найбільшого рабства – з гріха.
Якщо ми не є достатньо щирими з самими собою, якщо не культивуємо щоденний, хоч короткий, іспит совісті, Боже життя в нас, то нічого дивного, що в деяких ситуаціях ми звернемось до «малої» брехні, потім до напівправди, а пізніше не побоїмося збрехати прямо в очі. І таке може повторитися і в інших ситуаціях. Деформуємо свою совість та стаємо сліпими і глухими до Божих речей!!! Здається, що диявол має у сучасному світі багато «помічників» також і поміж нами, християнами. Але не падаймо у відчай! І зараз є тут Ісус зі своєю Божою міццю. Для Нього не є проблемою ніякий гріх. Щиро Його попросімо, щоб нас оздоровив. Не замовкаймо, бо пиха нам може дуже затьмарити розум!

Господи, спаси мене. Не хочу бути поділеним, хочу повністю належати тільки Тобі.

Немає коментарів: