29.05.2010

29 травня, субота – Мт 5,42-48
Віддання Зіслання Св. Духа. Преп. Теодора Освященного; мучч. Віта, Модеста й ін.

Дай тому, хто в тебе просить, а хто хоче позичити в тебе, не відвертайся. Ви чули, що було сказано: Люби ближнього свого й ненавидь ворога свого. А я кажу вам: Любіть ворогів ваших і моліться за тих, що гонять вас; таким чином станете синами Отця вашого, що на небі, який велить своєму сонцю сходити на злих і на добрих і посилає дощ на праведних і неправедних. Бо коли ви любите тих, що вас люблять, то яка вам за це нагорода? Хіба не те саме й митарі роблять? І коли ви вітаєте лише братів ваших, що надзвичайного чините? Хіба не те саме й погани роблять? Тож будьте досконалі, як Отець ваш небесний досконалий.”


Ще одна незвичайна та важка вимога Ісуса. Любити неприятелів, молитися за тих, котрі нас переслідують і бути досконалими так, як Небесний Отець. Хіба це можливо? Ісус ніколи не вимагає того, чого не можна виконати. Добре виконана робота, витривалість в молитві, прийняття щоденних домашніх обов’язків, однаково справедливе ставлення до всіх людей… це – широке поле для діяльності, де можемо добре змагатися на дорозі до досконалості та святості… Кожен християнин мав би старатися перетворювати прості щоденні ситуації та зустрічі у щось цінне та гарне! Зустрічаємо когось – це Ісус приходить до нас. Готуємо вже енний обід? Боже, хочу це робити з любові до Тебе! Колега робить постійно багато помилок? З любові до Тебе, Боже, знову йому це поясню. Не хочеться мені молитися, хочу спати – наперекір цьому, Тебе, Господи, щиро привітаю з відкритим серцем. Можливостей, щоб будувати особисту святість в цьому світі є багато!


Господи, хочу крокувати з тобою до досконалості вже сьогодні!

Немає коментарів: