04.01.2009

04.01. Перед Різдвом. Анастасії влкмчц.
Мт. 1,1-25
1. Родовід Ісуса Христа, сина Давида, сина Авраама.
2. Авраам був батьком Ісаака, Ісаак – Якова, Яків – Юди і братів його. 3. Юда був батьком Фареса та Зари від Тамари. Фарес був батьком Есрома, Есром – Арама, 4. Арам – Амінадава, Амінадав – Наасона, Наасон – Салмона, 5. Салмон – Вооза від Рахави, Вооз – Йоведа від Рути, Йовед – Єссея, 6. Єссей був батьком царя Давида, Давид – Соломона від жінки Урії. 7. Соломон же був батьком Ровоама, Ровоам – Авії, Авія – Асафа, 8. Асаф – Йосафата, Йосафат – Йорама, Йорам – Озії, 9. Озія – Йоатама, Йоатам – Ахаза, Ахаз – Єзекії, 10. Єзекія – Манасії, Манасія – Амоса, Амос – Йосії, 11. Йосія – Єхонії і братів його за вавилонського переселення.
12. А після вавилонського переселення в Єхонії народився Салатіїл, у Салатіїла – Зоровавел, 13. у Зоровавела – Авіюд, в Авіюда – Еліяким, в Еліякима – Азор, 14. в Азора Садок, у Садока – Ахим, в Ахима – Еліюд, 15. в Еліюда –Єлеазар, в Єлеазара – Маттан, у Маттана – Яків, 16. у Якова – Йосиф, чоловік Марії, з якої народився Ісус, що зветься Христос.
17. Поколінь же всіх було: від Авраама до Давида чотирнадцять, від Давида до вавилонського переселення чотирнадцять і від вавилонського переселення до Христа – поколінь чотирнадцять.
18. Народження Ісуса Христа відбулося так: Марія, його мати, була заручена з Йосифом; але, перед тим, як вони зійшлися, виявилося, що вона була вагітна від Святого Духа. 19. Йосиф, її чоловік, бувши праведний і не бажавши її ославити, хотів тайкома її відпустити. 20. І от, коли він це задумав, ангел Господній з’явився йому уві сні й мовив: «Йосифе, сину Давида, не бійсь узяти Марію, твою жінку, бо те, що в ній зачалось, походить від Святого Духа. 21. Вона породить сина, і ти даси йому ім’я Ісус, бо він спасе народ свій від гріхів їхніх».
22. А сталося все це, щоб здійснилось Господнє слово, сказане пророком:
23. «Ось, діва матиме в утробі й породить сина, і дадуть йому ім’я Еммануїл, що значить: З нами Бог».
24. Прокинувшись від сну, Йосиф зробив, як звелів йому ангел Господній: прийняв свою жінку; 25. та не спізнав її, аж поки породила сина, і він дав йому ім’я Ісус.

…Родовід Ісуса Христа…
Багатьом з нас здається читання родоводу Ісуса Христа непотрібним, бо згадується багато імен, які так важко запам’ятати… Матвій записує послідовно імена всіх Ісусових передків, щоб і ми пізнавали наші духовні коріння.
Життям деяких з них можемо бути натхнені, іншими —здивовані або розчаровані…
Бог також і нас створив та дав місце у своєму плані спасіння. Він нас наповнює своєю благодаттю. Якщо Йому відкриємо свої серця повністю, то буде нас наповнювати Його любов, сила та бажання робити щось більше для своєї віри та ближніх. Деколи нас Бог наповнює силою прощення до когось, хто нам зробив дуже боляче, іншого разу через наші молитви хтось оздоровиться…
Йосиф, чоловік Марії, з якої народився Ісус, що зветься Христос… Народження Ісуса Бог готував поступово, багато років. Бог має дуже багато можливостей та постійно дивує своїми діями, щоб нам принести підтримку, мир, порозуміння - всюди, куди сьогодні прийдемо.

Чи радію з того, що Бог пам’ятає про мене у своєму плані? Чи я є щасливою Божою дитиною?

Немає коментарів: