07.01.2009

07.01. Різдво Христове
Мт. 2,1-12
1. Коли Ісус народився у Вифлеємі Юдейськім, за днів Ірода царя, мудреці прийшли в Єрусалим зі Сходу 2. і спитали: «Де цар юдейський, що оце народився? Бо ми бачили його зорю на сході й прийшли йому поклонитись». 3. Почувши це цар Ірод, стривожився, і ввесь Єрусалим з ним. 4. Зібравши всіх первосвящеників та книжників народних, він випитав у них, де Христос має народитися. 5. Вони йому сказали: «У Вифлеємі Юдейськім, бо так написано пророком:
6. І ти, Вифлеєме, земле Юди, нічим не менша між містами Юди, бо з тебе вийде вождь, що буде пасти мій народ, Ізраїля».
7. Тоді Ірод, покликавши тайкома мудреців, випитав у них пильно про час, коли зоря з’явилась, 8. і відіслав їх у Вифлеєм, кажучи: «Ідіть та розпитайтесь пильно про дитя, і коли знайдете, сповістіть мені, щоб я теж пішов йому вклонитись».
9. Вислухали вони царя і пустилися в дорогу. І ось зоря, що її бачили на сході, йшла перед ними, аж поки не підійшла й не стала зверху, де було дитятко. 10. Побачивши зорю, зраділи радістю вельми великою. 11. Увійшли до хати й побачили дитятко з Марією, матір’ю його, і, впавши ниць, поклонились йому; потім відкрили свої скарби й піднесли йому дари: золото, ладан і миро. 12. І попереджені вві сні до Ірода не завертати, пустились іншою дорогою у край свій.


мудреці прийшли в Єрусалим зі Сходу
… Знаємо про них дуже мало, але достатньо для того, щоб захоплюватися ними, їхньою відвагою, а також брати з них приклад у нашому особистому шуканні Ісуса!
Були це науковці, яких світло зірки переконало настільки, що пішли шукати новонародженого юдейського царя! Не використали ні швидких машин, ні літаків, але чекала на них довга та важка дорога через пустелю…
Бо ми бачили його зорю на сході й прийшли йому поклонитись… Сміливо можемо сказати, що сьогодні є свято також і всіх невіруючих… Всіх тих, яких ми кладемо «в один мішок», бо не живуть так як ми! Сьогодні нам Бог показує, що Його можливості є безмежними й Він може в одну мить навернути неприємного колегу, або професора, який не хоче мати з християнством нічого спільного, співмешканця в кімнаті, який всі ночі десь гуляє, шефа, котрий перед нічим не зупиниться…. Сьогодні маємо можливість молитвою та просьбою «привести» їх всіх до вертепу! Використаймо цю можливість!

Де я шукаю Ісуса? Чи взагалі шукаю Його? Кого сьогодні можу привести до Ісуса?

Немає коментарів: