16.01.2009

16.01. Малахії прор.,Гордія мч.
Мр.10,23-32
23. Тож Ісус, обвівши зором навколо, каже до своїх учнів: «Як тяжко тим, що мають багатства, увійти в Царство Боже!» 24. Учні здумілися цими словами. Ісус же знову заговорив до них і каже: «Діти, як тяжко тим, що звірилися на багатства, увійти в Царство Боже! 25. Легше верблюдові пройти крізь вушко голки, аніж багатому ввійти в Царство Боже». 26. Здивувалися ті ще більше й один до одного казали: «Хто ж тоді може спастися?» 27. Ісус же, поглянувши на них, мовить: «У людей це неможливо, – але не в Бога; у Бога бо все можливо».
28. І заговорив до нього Петро: «Ось ми покинули все й пішли слідом за тобою». 29. Ісус озвавсь і каже: «Істинно кажу вам: Нема такого, хто кинувши свій дім або братів, або сестер, або матір чи батька, або дітей, або поля, – ради мене та ради Євангелії, – 30. не дістав би сторицею тепер, у цьому часі, посеред гоніння, – домів, братів, сестер, матерів, дітей і піль, – і в майбутньому віці життя вічне. 31. І багато з перших стануть останніми, а останні – першими».
32. Вони були в дорозі, простуючи в Єрусалим. Ісус ішов перед ними. І дивувались вони й, ідучи за ним, страхалися. І взявши знову дванадцятьох, почав їм говорити, що має статися з ним


Якщо уважно прибираємо, часто знаходимо речі, які є старими, лежать закладені в коробці чи в шафці, ми дивимось на них з великою любов’ю, як на якусь цінність. Листівки, фотографії, привітання від друзів, ми раді знову їх перечитати.
Щось схоже може бути в декого з нас у відносинах з Богом. Можливо Він є закритий десь в шафці під вагою обов’язків та щоденних турбот, та нам поступово перестає бракувати Його!!! Перше місце у нашому житті та серці займають інші цінності. Якщо вони є засобами, а не ціллю життя, то це ще добре. З допомогою Ісуса можемо побудувати правильні відносини – відносини Христа.
Знайдімо силу та покличмо Його вже тепер. Перевірмо, що у нашому серці є на першому місці, та чи ми є досить сильними, щоб зректися всього заради Бога!!!

Чи бажаю отримати нагороду у небі? Чого можу зректися заради Ісуса?

Господи Ісусе, дай мені сильну волю зректися всього, що мені перешкоджає дістатися до неба.

Немає коментарів: