05.05.2009

05 травня, вівторок – Ів 6,27-33
Препп. Теодора Сікіота і Віталія

Працюйте не на ту їжу, яка проминає, лише на ту їжу, яка залишається на життя вічне, – яку ж дасть вам Син Чоловічий, бо його Бог Отець назнаменував». Вони ж мовили до нього: «Що робити нам, щоб діла Божі чинити?» А Ісус відповів і сказав їм: «Діло Боже – вірувати в того, кого він послав». Тоді вони йому: «Який же знак твориш ти, щоб ми побачили й увірували в тебе?Що вчиниш? Батьки наші манну в пустині споживали, як ото написано:Дав їм хліб з неба їсти». Ісус же сказав їм: «Істинно, істинно говорю вам: Не Мойсей дав хліб вам з неба, лише Отець мій дає вам хліб правдивий з неба. Божий бо хліб той, що з неба сходить і життя світові дає
».

Сьогодні також линуть до неба подібні питання: Ісусе, який знак з неба покажеш в теперішньому часі? Наші предки їли манну, ми не є гіршими, невже ми не отримаємо можливості пережити щось надзвичайне?!
Також і для нас, людей третього тисячоліття, є дійсні слова з Євангелія: Божий бо хліб той, що з неба сходить і життя світові дає». Цей хліб нам Ісус пропонує на кожній Службі Божій. А ми? А нам не хочеться щоденно ним насичуватися! Ми є переповнені обов’язками, завданнями, зустрічами, термінами і на голос дзвона, яким Ісус кличе нас до Церкви, де перемінюється заради нас і пропонує нам хліб вічного життя, зазвичай не реагуємо. У нас «виробився імунітет» на Божий заклик… Чуда діються, але ми не маємо зацікавлення!

Намагатимусь зустрітися з Ісусом в Євхаристії.

Господи Ісусе, давай мені завжди цей хліб!

Немає коментарів: