07.06.2010

07 червня, понеділок – Мт 9,36-10,8
3-тє віднайденя голови Івана Хрестителя

Він, бачивши юрми народу, милосердився над ними, бо вони були стомлені й прибиті, немов ті вівці, що не мають пастуха. Тоді він каже своїм учням: «Жнива великі, та робітників мало. Просіть, отже, Господаря жнив, щоб вислав робітників на свої жнива». Прикликавши своїх дванадцять учнів, Ісус дав їм владу над нечистими духами, щоб їх виганяли і лікували всяку хворобу й усяку неміч. Ось імена дванадцятьох апостолів: перший Симон, прозваний Петром, і Андрій, брат його; Яків, син Заведея, та Йоан, брат його; Филип та Вартоломей; Тома й Матей, митар;Яків, син Алфея, і Тадей; Симон Кананій та Юда Іскаріотський, що й зрадив його.
Оцих дванадцять Ісус вислав і наказав їм: «У дорогу до поган не пускайтесь і в самарійські міста не заходьте. А йдіть радше до загиблих овець дому Ізраїля. Ідіть, проповідуйте, кажучи, що Царство Небесне – близько. Оздоровлюйте недужих, воскрешайте мертвих, очищуйте прокажених, бісів виганяйте. Даром прийняли, даром давайте.

Він, бачивши юрми народу...
Ісус бачить і в теперішньому світі натовпи навколо Нього. Навчає всіх через своє слово та пропонує Євхаристію, як ліки на всі наші хвороби, слабкості, неспокої…
..милосердився над ними, бо вони були стомлені й прибиті... Робить це і тепер.
Жнива великі, та робітників мало... Щоб було їх більше – добрих та відданих Богу, просімо про це в молитві Бога. І якщо бачимо якісь недоліки, то менше говорімо про це між собою, а більше Тому, хто єдиний може змінити серця.

• Чи я молюся за священиків? Вмію простити, якщо не роблять згідно моїх уявлень?

Господи, Ти є пастир, для якого важливий кожен з нас. Хай Твоя благодать супроводжує всіх священиків.

Немає коментарів: