13.06.2010

13 червня, неділя – Мт 6,22-33
Ап. Єрмія, мч. Єрмея

Світло тіла – око. Як, отже, твоє око здорове, все тіло твоє буде світле. А коли твоє око лихе, все тіло твоє буде в темряві. Коли ж те світло, що в тобі, темрява, то темрява – якою ж великою буде! Ніхто не може двом панам служити: бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або триматиметься одного, а того знехтує. Не можете Богові служити – і мамоні. Ось чому кажу вам Не турбуйтеся вашим життям, що вам їсти та що пити; ні тілом вашим, у що одягнутись. Хіба життя не більш – їжі, тіло – не більш одежі? Гляньте на птиць небесних: не сіють і не жнуть, ані не збирають у засіки, а Отець ваш небесний їх годує! Хіба ви від них не вартісніші? Хто з вас, журячись, спроможен добавити до свого віку хоч один лікоть? І про одежу чого ж вам клопотатись? Гляньте на польові лілеї, як ростуть вони: не працюють і не прядуть. Та я кажу вам, що й Соломон у всій своїй славі не вдягався так, як одна з них. І коли зілля польове, яке сьогодні є, а завтра вкидають його до печі, Бог так одягає, то чи не багато більше вас, маловірні? Отож не турбуйтеся, промовлявши: Що будемо їсти, що пити й у що зодягнемося? Про все те побиваються погани. Отець же ваш небесний знає, що вам усе це потрібне. Шукайте перше Царство Боже та його справедливість, а все те вам докладеться.

…Ось чому кажу вам: Не турбуйтеся вашим життям, що вам їсти та що пити; ні тілом вашим, у що одягнутись…
Зараз маємо бажання сказати: “А хто інший нами заопікується? Хто нами цікавиться?” Бог!!! Він подбає про кожного з нас, якщо Йому це дозволимо. Свідомість, що маємо люблячого Батька на небі, мала би перевищувати кожне наше безрозмірне переживання про матеріальне забезпечення.
Хіба життя не більш – їжі, тіло – не більш одежі? Не потрібно мати за будь - яку ціну наймоднішу одежу та їсти вишукану їжу, але попробуймо свої сили скерувати на “гарнішу та чистішу одежу” для душі!

• На чому зосереджуємо свої сили? Без чого не вміємо уявити своє життя? Вмію чогось зректися задля інших?

Небесний Батьку, Тобі довіряю своє життя та свої потреби

Немає коментарів: