22.06.2010

22 червня, вівторок – Мт 12,14-16;22-30
Св. Кирила, архиєп. Олександрійського

А фарисеї вийшли звідти й радили на нього раду, щоб його погубити. Довідавшись про це, Ісус пішов геть звідси. Слідом за ним пішла сила народу: він оздоровив їх усіх, але суворо наказав їм його не виявляти. Тоді приведено до нього біснуватого, сліпого та німого, і він зцілив його, так що німий і розмовляв і бачив. І здивувалися всі люди й говорили: «Чи не є часом цей син Давида?» А фарисеї, почувши це, сказали: «Отой не інакше виганяє бісів, як тільки Велзевулом, князем бісівським». Знаючи думки їхні, Ісус сказав їм: «Кожне царство, розділене в собі, запустіє, і кожне місто чи дім, розділені в собі самому, не встояться. І коли сатана сатану виганяє, то він розділений у собі самому; як же тоді вдержиться його царство? І коли я Велзевулом виганяю бісів, то сини ваші ким виганяють? Тому то вони будуть вашими суддями. Коли ж я Духом Божим виганяю бісів, то прибуло до вас Царство Боже. Або як може хтось увійти в дім сильного й пограбувати його майно, якщо він перше не зв’яже сильного й аж тоді дім його розграбує? Хто не зі мною, той проти мене, і хто зі мною не збирає, той розкидає.

А фарисеї вийшли звідти й радили на нього раду, щоб його погубити... Нічого нового, скажемо. Скільком і сьогодні Ісус не підходить?! Аж занадто багато втручається в наше життя, наші відносини. Божі накази нам деколи здаються неактуальними. Не даймо помилитися в тому, що більшість є проти Бога, проти Церкви, проти Папи. Щиро шукаймо Бога і Він нам дозволить пізнати Його.
Довідавшись про це, Ісус пішов геть звідси … Замість того, щоб сваритися з фарисеями, пішов в тихе місце і проводив свій час в молитві з Батьком. В цьому ставленні можемо знайти рішення багатьох наших ситуацій, коли чуємося безсилими, щоб йти дальше, виснаженими багатьма зустрічами, екзаменами, невирішеними проблемами у стосунках з іншими. Щоб не дійти до стану повної втоми, потрібно побути в тиші. Нашою доброю зброєю є молитва, розмова з Богом! Користаймо з цього вже сьогодні.

• Як я вирішую труднощі в моєму житті?

Господи, бажаю завжди довіряти Тобі.

Немає коментарів: