19.06.2010

19 червня, субота – Мт 8,14-23
Препп. Віссаріона й Іларіона

А як Ісус прийшов до Петра в хату, то побачив його тещу, що лежала в гарячці. Він доторкнувсь до її руки, і полишила її гарячка; а вона встала й услугувала йому. І як настав вечір, принесли до нього багато біснуватих, і він словом вигнав духів і зцілив усіх недужих, щоб збулося сказане пророком Ісаєю: «Він узяв наші недуги й поніс наші хвороби». Побачивши силу народу навколо себе, Ісус звелів відплисти на другий бік. І приступивши один книжник, сказав до нього: «Учителю, куди б ти не пішов, я піду за тобою». А Ісус каже до нього: «Лисиці мають нори й птиці небесні – гнізда, а Син Чоловічий не має де голову прихилити». Другий з учнів сказав до нього: «Господи, дозволь мені піти спершу поховати батька мого». Ісус же сказав до нього: «Іди за мною, і зостав мертвим ховати своїх померлих». Як він увійшов до човна, слідом за ним увійшли його учні.


«Учителю, куди б ти не пішов, я піду за тобою». Часто і ми в хвилини натхнення та духовного спокою, крокуємо за Ісусом з переконанням, що ніщо нас не може від Нього відлучити. Але ще частіше наше натхнення йти «будь-де», зникає при першій перешкоді, випробуванню, труднощах, хворобі, жертві, і тоді ми починаємо наполягати, щоб це наше «будь-де» нам підходило і відповідало нашим уявленням. Добре запам’ятаймо, що той, хто вирішив мати перед очима Ісуса, йти Його дорогою, мусить залишити свої уявлення за спиною. При погляді на Ісуса, котрий часто не мав що їсти, ні де спати, помер на дереві хреста, багатьох з нас, ця дорога лякає та сповнює переживаннями. Не біймося. До хреста Ісус дає силу, мир, радість.
Ісус каже до нього: «Лисиці мають нори й птиці небесні – гнізда, а Син Чоловічий не має де голову прихилити» Коли нам сьогодні каже це слово, що Йому відповімо? Будемо крокувати в невідоме та будемо слухати, що нам говорить, коли каже, щоб були подібними до Нього у вчинках любові? Або залишимося на своїй дорозі, котра хоча і не веде до неба, але є вигідною для нас?

• Прийму сьогодні хоча би одну трудність з любові до Ісуса.

Господи, крокувати за Тобою не легко, але прошу Тебе, наповни мене вже сьогодні відвагою та витривалістю.

Немає коментарів: